StoryEditor

Takto sa šírilo video Gorila.sk »Vrbovského Píščany«

08.11.2013, 10:00
"Vrbovského Píščany" od Respect APP mali na webe vyše 230 tisíc videní.

Gorila.sk sa tento týždeň chcela zviditeľniť videom, v ktorom mladík recituje text Rytmusovej piesne Je*e. "Čo ti je*e, čo ti je*be," prednáša na fiktívnej recitačnej súťaži Vrbovského Píščany.

Ako vyplýva z databázy Newton Media, na tému "Vrbovského Píščany" vyšlo v relevantných slovenských printových a online médiách päť zmienok. Štartovala v Novom Čase - dostala sa do printového vydania pondelkového Nového Času (rubrika Prominenti) či na web Čas.sk a na druhý deň ju prebrali aj Topky.sk, Aktuality.sk a Mediálne.sk. Následne sa téme venovali ďalšie nemonitorované weby. Video zdieľal na svojom Facebooku Patrik "Rytmus" Vrbovský, ktorý zverejnil necenzurovanú verziu.

Video, v ktorom sa objavil napríklad aj  vydavateľ Koloman Kertész Bagala a spisovateľ a scenárista Michal Havran, malo so všetkými verziami vyše 230 tisíc videní: na Čas.sk dosiahlo do štvrtka takmer 116 tisíc kliknutí, cenzurovaný YouTube registruje vyše 53 tisíc prehratí a necenzurovaný 61 500.

“Vrbovského Píščany” pripravila pre Gorilu agentúra Respect APP. Nejde o prvú spoluprácu - už pred štyrmi rokmi vytvoril Respect APP pre Gorilu video s Rytmusom. "Rytmus po tejto našej prvej kampani spieval už aj v Telekomovej reklame detskú pesničku “Keď si šťastný”, radil mladým s peniazmi v reklame Tatrabanky, avšak využitie jeho osoby sa mi zdá relevantnejšie v prípade predajcu cédéčiek a kníh, ako prvoplánové - dajme ho do reklamy lebo je slávny - pre mobilného operátora, či banku," myslí si kreatívny riaditeľ novej kampane agentúry Respect APP Róbert Slovák. Respect APP okrem toho pre Gorilu v minulosti vytvoril reklamy so skupinou Para a "Votrelcom" či Puding pani Elvisovej v paródii na Pulp Fiction. "Tentokrát sme sa zamerali na knihy s cieľom ukázať ako to dopadne, keď ich deti prestanú čítať."

Zadaním klienta bolo podľa agentúry získať za minimálny budget maximálnu pozornosť. "My sme malá firma so 16 zamestnancami oproti napr. Martinusu, ktorí oficiálne uvádzajú 80 interných a 80 externých zamestnancov. Ja okrem marketingu a komunikácie, eventov v našom novom priestore Gorila.sk Urban Space, komunikácie s vydavateľmi a agentúrami, CRM, obsahu stránky atď., pracujem s kolegami aj so spoločníkmi bežne v sklade. Táto multifunkčnosť je u väčšiny z nás. Jednoducho my sme spoločnosť síce s niekoľkomiliónovým obratom, ale náš budget nedosahuje desiatky tisíc na komunikáciu a mediálne výdavky, resp. klasickú BTL a ATL komunikáciu, preto musíme hľadať cesty ako efektívne komunikovať značku a to táto kampaň Respect APP spĺňa," hovorí šéf marketingu Gorila.sk Ján Laš.

Vizitka

Klient: Gorila.sk / Arara.cz

Agentúra: Respect APP

Kreatívny riaditeľ / Art Director: Róbert Slovák

Copywriter: Lenka Slovák Bónová, Patrik Vrbovský

Réžia: Marián Čembický

Kamera: Viktor Kamenický

Strih: Viktor Kamenický, Matej Chudada

Zvuk: Lukáš Vavrinec, Bajko

Produkcia: Magdaléna Mackovičová

Explikácia zástupcov komisie vydavateľa Koloman Kertész Bagala: "Nečíta sa kontinuálne, paberkuje, preskakuje sa z jedného článku na druhý. Súvisí to s tým, že ľudia už nemajú návyky z detstva. Ak rodičia a učitelia nebudú deti viesť k čítaniu a ich duševný rozvoj prenechajú mediám, nebude zvláštnosťou scénka, aká sa odohrala vo videu pre Gorila.sk." Michal Havran si v spote zahral najmä preto, že ho zaujal scenár. Recitátorské súťaže pritom považuje za odstrašujúce a vážne tvárenie sa pri počúvaní recitujúcich detí za úchylné. Pri motivácii detí k čítaniu odporúča ísť príkladom. “Samozrejme, že je dobré vyrastať v domácnosti, kde existuje kvalitná knižnica, kde deti vidia rodičov čítať, kde nehučí stále televízor. Možno je dobré použiť nejakú fintu, predstierať, že čítanie je tajné, ja som sa na to dosť namotával, dodnes tomu verím."

http://youtu.be/VtRauQ2B4n0

http://youtu.be/m3pQ9FHrF-Y

Zdroj: Ivan Krasko, er

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:53