Falošný Jim Carrey
StoryEditor

Prešľapu Českého leva sa smejú svetové médiá a aj sám Jim Carrey. Ten pravý

25.02.2015, 09:03
Český lev sa dočkal celosvetovej pozornosti médií. Nie za ocenené filmy, ale za prešľap organizárov, ktorí naleteli falošnému Jimovi Carreymu.

Trapas Českého leva nabral medzinárodné rozmery. O tom, ako sa organizátori nechali oklamať a tvrdili, že na odovzdávaní cien vystúpil Jim Carrey, aj keď išlo len o jeho imitátora, píšu svetové médiá. A pridal sa aj hlavný aktér - americký herec Jim Carrey. Tentokrát pravý.

Britský The Guardian tvrdí, že Česká filmová a televízna akadémia musela priznať, že bola “blbá a blbšia”, keď falošného Jima Carreyho označila za pravého. Dodáva, že falošný vtipkár získal prístup na najprestížnejšie české ceny - a rovno na pódium.

Web Mashable ukázal jeho fotku a opýtal sa: “Koho vám pripomína? Niekoho známeho? Nie? Nuž podľa organizátorov Českého leva to je to obraz Jima Carreyho, akoby mu bol z oka vypadol.”

Zareagoval aj samotný Jim Carrey - tentoraz naozaj pravý. Na Twitteri napísal: “Pozrite, som zaujímavejší ako Oscary zatiaľ čo som len rozvalený na gauči a jem chipsy. Môjho ducha nemožno ignorovať" ;^P” a pridal linku na článok.

Celkovo si škandál Českého leva získal širokú medzinárodnú pozornosť, písali o ňom desiatky svetových médií. Brandžové medium Variety je miernejšie a celú udalosť len vecne popisuje. Podobne The Hollywood Reporter či britský Daily Mirror. A zmienky vo svetových médiách pokračujú: E! Online, Daily Mail, New York Post, austrálske News, britský Independent

Vystúpil na udeľovaní Českých levov pravý Jim Carrey alebo nie? Organizátori najskôr tvrdili, že áno, až neskôr pripustili presný opak. Pôvodná verzia bola, že v Česku sa Carrey vraj ocitol kvôli reklame, ktorú tu točí, a pozvanie na Levov vraj prijal rád a bez nárokov na honorár. "Bolo dohodnuté, že urobí, čo bude potrebné, ale nechcel narúšať slávnosť ničím veľkým. Vystúpil len pre radosť sebe a nám," tvrdil supervízor ceremoniálu Jan Svěrák. "Je absurditou Českých levov, že jedinú skutočne svetovú hviezdu hostia prehliadli," dodal. Potom to "poopravili: "Stali sme sa veľmi pravdepodobne cieľom veľmi prepracovaného kanadského žartíka. Veľmi sa ospravedlňujem," odkázal Svěrák. Prečítajte si o tom viac.

Česká televízia popiera, že by o nepravosti Jima Carreyho vedela. "Česká televízia mala po celý čas informácie iba od Českej filmovej a televíznej asociácie," uviedla pre Stratégie hovorkyňa. Akadémia spočiatku tvrdila, že Carrey bol pravý a až v nedeľu vyhlásila, že sa "stali terčom kolosálne prepracovaného podvodu".

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

http://youtu.be/1b7YfdiQT7s

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:23