Starý dizajn krémov Isolda (v strede) podľa Saneca Trade kopíroval dizajn známej Indulony (vľavo). Česká spoločnosť Cormen preto dizajn v priebehu niekoľkých dní po rozhodnutí súdu zmenila na súčasnú podobu Isoldy (vpravo).CORMEN, SANECA TRADE
StoryEditor

Výrobca Indulony žaluje českú firmu kvôli kopírovaniu obalov

23.11.2016, 14:30
Autor:
ČTKČTK
Inovovaný obal krémov Isolda vraj pripomína grafiku Indulony.

Spoločnosť Saneca Trade, ktorá vyrába produkty Indulona, je v spore s výrobcom kozmetiky Cormen z Bystřice nad Pernštejnem. Firma Saneca Trade so sídlom v Hlohovci má podozrenie, že bystřický konkurent napodobňuje na inovovaných tubách svojich výrobkov grafiku Indulony. Preto na výrobcu podala žalobu.

Situáciou sa zaoberá súd na Slovensku i v ČR. Na Slovensku bol predaj krému so spomínanou grafikou do vyriešenia sporu pozastavený. Vyplýva to z tlačovej správy spoločnosti Cormen. Podanie zalôb ČTK potvrdil konateľ Saneca Trade Richard Král.

Saneca Trade sídli na Slovensku a tiež pôsobí na českom trhu. Pre bystřickú firmu Cormen predstavuje export na Slovensko 12 percent jej obratu. Spor sa týka inovovaných obalov krémov na ruky Isolda, ktoré firma Cormen uviedla na trh začiatkom roka. Na Okresnom súde v Bratislave sa Saneca Trade v septembri domohla vydania predbežného opatrenia, podľa ktorého nesmie byť krém Isolda v obaloch s novou grafikou na Slovensku predávaný. Rovnako sa firma Saneca Trade rozhodla postupovať v ČR a žalobu podala na Krajský súd v Brne.

Česká spoločnosť uviedla, že s rozhodnutím bratislavského súdu nesúhlasí a bude sa procesne brániť. Predbežnému opatreniu sa ale musela podriadiť. Konateľ Vladimír Čížek uviedol, že podniku sa vďaka nasadeniu pracovníkov a finančných prostriedkov podarilo za dva dni zabezpečiť predaj všetkých 9 druhov krémov Isolda v pozmenenom dizajne a nemusel tak obmedzovať dodávky distribútorom.

Firma Cormen zamestnáva 50 ľudí, vyrába pracovnú kozmetiku, spotrebnú drogériu a upratovaciu chému pre priemyselné odvetvia. Krémy Isolda sa na celkovej produkci podieľajú približne pätinou, ročne ide až o tri milióny túb. Za tento rok očakáva spoločnosť rast obratu o 14 percent na 155 miliónov Kč.

 

01 - Modified: 2018-01-15 08:58:47 - Feat.: - Title: Tradičné značky Astrid a Indulona sa spojili 02 - Modified: 2017-02-26 08:20:02 - Feat.: - Title: Slovenská Indulona a česká Isolda sa súdia. Kvôli kopírovaniu obalov 03 - Modified: 2016-08-18 08:30:55 - Feat.: - Title: Marketingovo zomreli, dnes ožívajú. Značky, ktoré sa vrátili na scénu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:48