osobný archív
StoryEditor

Pondelkový kick-off s Martinom Motáčkom: Rovno medzi nohy

06.03.2017, 09:31
Kreatívny riaditeľ vo Wiktor Leo Burnett je v pondelok nakopnutý. A to poriadne.

Že čo ma v pondelok ráno nakopáva? Pondelok. A vždy rovno medzi nohy.

NEZNÁŠAM, keď nemôžem zaspať a neznášam vstávanie! A je jedno či je to v pondelok, alebo v sobotu. Proste na tie prudké ranné zmeny a pohyby nie som stavaný. Spoločnosť však túto moju odchýľku netoleruje, a tak som nútený hrať s nimi ich hru. Čo však neznamená, že sa pri tom bavím alebo nebodaj vyhrávam! Pri najlepšom remízujem.

NEZNÁŠAM ranné show na komerčných rádiách. Ide ma poraziť z tej falošnej radosti a motivačných kydov, ktoré chrlia moderátori s nadšením telepredajcov  bambusových ponožiek. Oveľa radšej by som ráno prijal dvoch oprsknutých a nahnevaných spíkrov, ktorí si každý deň v skorých ranných hodinách spolu so mnou zanadávajú na vstávanie, hmlu, zimu, teplo, veľa roboty, málo roboty, prázdnu chladničku či opicu zo včerajšieho žúru.. tak ako treba.  Len trošku úprimnosti prosím.

NEZNÁŠAM posprejované mesto s infantilnými prezývkami ako „Marak, Cukor, RFLCHS“ a podobných bláznov s narcistickou poruchou, ktorí lemujú moju cestu do práce. Neohuruje ma ani vrstva odpadkov na zemi, či zničené chodníky. Žiadne Oslo, Kodaň ani Berlín. Každodenná realita Bratislavy. Slalom medzi exkrementami.

NEZNÁŠAM, keď máme v office miesto kávovaru tamagoči. Nakŕm ma, dolej vodu, vysyp toto, vypláchni hento. Postaraj sa. Ale ja chcem len zmáčknuť tlačítko a dostať svoju rannú kávu! Radšej dve. Potom sa už môže začať makať. Len tak, bez prípravy. Nakopnutý som už dosť!

(Áno. Tento príspevok som písal ráno! Zle som spal, niekto mi doma preladil na Európu2, Bratislava bola tradične hnedošedá a kávovar vyžadoval pred štartom toľko úkonov, ako Boing 737.)

Takže budíček, priatelia. 

Pondelkový Kick - off je pravidelná rubrika, ktorú pripravujú Stratégie v spolupráci s ADC (Art Director´s Club). Vďaka nej sa dozviete, ako slovenskí kreatívci začínajú svoj pracovný týždeň a čo ich nakopáva v pondelok ráno. Príjemné uvoľnené čítanie. 

01 - Modified: 2024-04-05 08:26:07 - Feat.: - Title: Slovenský zväz ľadového hokeja spúšťa novú komunikačnú platformu Byť fér je #okej 02 - Modified: 2024-02-21 08:22:21 - Feat.: - Title: U Wiktora je ďalší Peter 03 - Modified: 2023-11-13 09:55:00 - Feat.: - Title: Začarované štvrte upozorňujú na jeden z nevyužívaných bratislavských brownfieldov 04 - Modified: 2023-10-23 09:45:52 - Feat.: - Title: 365.bank spúšťa ďalší spot komunikačného konceptu „Jednoduchšie, ako ste čakali“ 05 - Modified: 2023-10-05 11:57:52 - Feat.: - Title: Online film a video: Opäť zabodovali Najkrajšie zvuky pre Škodu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 23:04