StoryEditor

Slovensko má novú sieť reštaurácii. Ponúka najdrahšie steaky

23.03.2017, 14:03
Autor:
DaHDaH
KOBE Restaurants prichádza z Čiech, kde prevádzkuje sedem reštaurácii. V tomto roku plánuje otvoriť ďalšie.

Nováčik na gastronomickom trhu sa usídlil v centre Bratislavy. Vystriedal známy steak house El Gaucho, ktorý v priestoroch na Hviezdoslavovom námestí fungoval od roku 2006. „Bratislavská KOBE nasleduje úspech našich existujúcich reštaurácií v Prahe a v Brne, a práve lokalita Hviezdoslavovho námestia perfektne zapadá do nášho unikátneho konceptu,“ povedal Radek Dopita zástupca siete KOBE Restaurants.

Prvú reštauráciu KOBE otvorili v Prahe v roku 2009. Samotná značka však vznikla až v roku 2013 s príchodom zahraničného investora. K pražskej prevádzke sa neskôr pridali ďalšie. Dnes ich je spolu sedem a ešte v tomto roku pribudnú ďalšie.

KOBE Restaurants

​Reštaurácia vsadila, ako samotný názov napovedá, na ponukou výnimočných mias. Tromfom má byť slávne mäso z Kóbe, ktoré ja považované za najkvalitnejšie a zároveň najdrahšie na svete. Vyznačuje najvýraznejším mramorovaním a veľmi intenzívnou chuťou. Tzv. Kobe Original pochádza z kráv plemena wagyu, ktoré sa rodia výlučne na farmách v prefektúre Hyōgo.

internet, ilustračka

O japonskej hovädzine z Kóbe koluje mnoho mýtov. Dobytok má údajne dispozícii šťavnatú trávu a najkvalitnejšie krmivo zmiešané so saké. Traduje sa, že súčasťou starostlivosti je aj každodenná masáž celého tela. Čo z toho platí, je otázne. Každopádne, Japonci si mäso natoľko cenia, že ho z krajiny zakázali vyvážať. To je dôvod, pre ktorý sa predovšetkým v USA, ale aj inde vo svete, pestujú "Kobe style beef." Teda dobytok vyšľachtený krížením plemien Wagyu a amerického Angusu. „Americký "Kobe štýl" sa od pravého japonského Kobe takmer nelíšia a vďaka tomu sa môže pochváliť rovnako delikátnymi vlastnosťami,“ vysvetľuje Radek Dopita.

Túto delikatesu si v bratislavskej reštaurácii môžete dopriať za 163 eur. V ponuke je aj cenovo prijateľnejší variant Kobe Style Tenderloin za 69 eur. Okrem toho tiež steaky z mias z rôznych plemien dobytka. Koncept KOBE je síce postavený na ponuke steakov, no v skutočnosti má širší záber. „Jedálny lístok dopĺňa sushi v tradičnej aj modernej podobe, ryby a ďalšie špeciality,“ uzatvára Radek Dopita.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 08:40