StoryEditor

Holandská drogéria ponúkala omaľovanky s Hitlerom

06.04.2017, 11:06
Autor:
ČTKČTK
Nikto zatiaľ netuší, ako sa tam dostal.

V posledných dňoch obdržalo vedenie firmy Kruidvat, ktorá v Holandsku prevádzkuje sieť drogérií, nespočetné množstvo sťažností. Terčom kritiky sa stali omaľovanky pre deti. Jednou z postavičiek určených na vymaľovanie bol totiž aj Adolf Hitler. Informovala o tom holandská tlač.

„Je nám to veľmi ľúto,“ ospravedlnil sa zákazníkom hovorca firmy, ktorá sa momentálne snaží veľmi intenzívne zistiť, ako sa mohol nacistický diktátor do omaľovaniek vôbec dostať. Omaľovanky medzitým firma stiahla zo svojich predajní.

Hitler bol v omaľovankach zobrazený ako karikatúra s veľkou hlavou. Na ľavej paži mal pásku s hákovým krížom a pravou rukou hajloval.

nrc.nl

​Omaľovanky, v ktorých boli viaceré známe osobnosti vrátane juhoafrického bojovníka za ľudské práva Nelsona Mandelu, amerického prezidenta Abrahama Lincolna či vedca Alberta Einsteina, boli vyrobené v Indii. „Skontrolovali sme knižku kvôli prekladom, ale nekontrolovali sme všetky kresby,“ povedala zástupkyňa belgickej firmy Trifora, ktorá holandskému reťazcu omaľovanky dodala. „Mali sme to asi urobiť,“ pripustila.

Ako sa Hitler do omaľovaniek dostal zatiaľ belgická firma netuší. Má ale jednu teóriu - indický maliar podľa nej zrejme muža, zodpovedného za smrť miliónov ľudí, jednoducho nepoznal.

nltimes.nl

01 - Modified: 2020-06-03 15:16:56 - Feat.: - Title: Ukrajinská počítačová hra glorifikuje nacizmus, tvrdí Kremeľ 02 - Modified: 2017-05-20 16:20:31 - Feat.: - Title: Vplyvná americká agentúra AP priznala, že vedela o Hitlerovom pláne na vyhladenie Židov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 14:46