Výstava Človek a telefón je koncipovaná ako interaktívna, návštevníci si tak napríklad môžu zavolať medzi trojicou analógových telefónov, tie im sú voľne k dispozícii.Mafra/L. Hron
StoryEditor

Na Slovensku vzniká nový telekomunikačný operátor

23.05.2017, 12:24
Autor:
redred
Bude najväčší a vlastnený výlučne slovenským kapitálom.

Slovenský investičný fond Sandberg Capital a spoločnosť DanubiaTel sa dohodli na zlúčení svojich telekomunikačných operátorov Benestra a SWAN. Týmto krokom na našom trhu vznikne najväčší alternatívny telekomunikačný operátor, vlastnený výlučne slovenským kapitálom. Transakcia sa netýka spoločnosti SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka. Tá aj naďalej zostáva majoritne v rukách spoločnosti DanubiaTel.

Fúzia týchto dvoch spoločností nám dáva veľký význam. Firmy sa vzájomne vynikajúco dopĺňajú, pretože každá je silná v inom segmente. Benestra je silná v oblasti korporátnych a biznis klientov, pričom nemá žiadny podiel v rezidenčnom segmente, kde zase pôsobí SWAN,“ hovorí Michal Rybovič, partner Sandberg Capital a generálny riaditeľ Benestry. Hodnota transakcie nebola zverejnená.

Po fúzii nadviažeme na silné stránky jednotlivých firiem a zároveň sa zlepšíme tam, kde bol druhý partner silnejší. Zjednotíme hlavnú sieť a následne budeme masívne investovať do infraštruktúry, aby sa ďalej zvyšovala kvalita našich služieb, aby naše služby boli dostupné stále väčšiemu počtu klientov a aby sme mohli na trh priniesť nové služby a produkty,“ dodáva Juraj Ondriš, predseda predstavenstva a spolumajiteľ spoločnosti SWAN.

Medzi prvými krokmi spoločného podniku SWANu a Benestry budú už spomínané rozsiahle investície do infraštruktúry, ponuka nových služieb a produktov. Okrem toho firmy plánujú rozširovanie bezdrôtovej LTE siete, ktorú, ako informoval Juraj Ondriš, „dodnes SWAN budoval najrýchlejšie spomedzi všetkých telekomunikačných operátorov na Slovensku, a ktorá dnes pokrýva už 1 milión domácností“.

Transakcia sa netýka spoločnosti SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka. „Sústredíme sa prioritne na spojenie fixných operátorov, keďže integrácia je náročný proces. Druhým dôvodom je fakt, že investičná stratégia Sandberg Capital je postavená na investíciách do dospelých spoločnosti, ktoré majú dlhšiu históriu. 4ku považujeme za zaujímavý projekt, avšak ide o mladú spoločnosť, ktorá je pre nás v skorom štádiu rozvoja,“ uzavrel Michal Rybovič, partner investičného fondu Sandberg Capital.

Spojenie oboch spoločností musí ešte schváliť Protimonopolný úrad.

01 - Modified: 2019-01-21 09:13:57 - Feat.: - Title: SWAN bude mať nového generálneho riaditeľa 02 - Modified: 2018-09-13 11:17:17 - Feat.: - Title: Vieme, ako sa bude volať nový telekomunikačný operátor 03 - Modified: 2018-06-13 15:29:08 - Feat.: - Title: Na slovensko.sk útočia tretí deň za sebou, najsilnejšie udreli dnes v noci 04 - Modified: 2018-06-07 05:55:26 - Feat.: - Title: Roland Kyška sa stal riaditeľom pre marketing a komunikáciu Swan/Benestra 05 - Modified: 2018-04-02 06:08:52 - Feat.: - Title: Slovákom cez Veľkú noc zatvorené obchody neprekážajú, lekárne by mohli dostať výnimku
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:45