StoryEditor

Nike sa odviazal. Drzo v reklame zaútočil na Adidas

06.06.2017, 21:00
Autor:
ebeb
Cristiano Ronaldo na reklamnej fotke pre Nike v Adidas mikine.

Po úspešnom kariérnom období známeho futbalistu Cristiana Ronalda, sa spoločnosť Nike rozhodla použiť jeho tvár v najnovšej reklame. Zverejnila fotku svetovej hviezdy, pod ktorou je nápis „This boy knew“, ktorá naznačuje, že mladý Cristiano mohol predvídať úspech vo svojej kariére.

Na prvý pohľad by nešlo o nič nezvyčajné, keďže Ronaldo a Nike spolupracujú už niekoľko rokov, no neskôr si užívatelia sociálnych sietí všimli jeden detail. Na fotke, kde je futbalista ako malý chlapec, je povedomá mikina značky Adidas. Reklamná fotografia bola odstrihnutá tak, aby nápis Adidas nebolo vidieť a namiesto toho tam pribudol nápis „This boy knew“ a pod ním logo Nike.

DailyMail

​Otázne je, či je táto reklama cielene myslená ako výsmech, alebo si jej tvorcovia nedali pozor na detaily. Stránka DailyMail k článku pridala niekoľko screeshotov z Twitteru, kde sa verejnosť vyjadruje na adresu Nike.

DailyMail

​Samotný Cristiano Ronaldo túto fotku uverejnil na svojom profile s popisom Just Do It. Dailymail si popis všimol a na konci článku nezabudol poznamenať: „It seems that when it cames to wearing Nike as a kid, Ronaldo just didn't do it.“ (Zdá sa, že čo sa týka obliekania Nike v detstve, Ronaldo to neurobil.)

Ako príklad podobného konfliktu môžeme uviesť Ikea vs. Balenciaga. Značka Balenciaga prišla na trh s kabelkou, ktorá je dokonalá napodobenina nákupnej tašky od Ikea s tým rozdielom, že je omnoho drahšia. Ikea sa k tomuto kroku vyjadrila reklamou, kde popisuje pod fotkou návod, ako overiť originalitu Ikea nákupnej tašky Frankta, ktorá stojí len 99 centov.

Dezeen.com


 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:43