StoryEditor

Dick Kvetňanský oživil slovenskú značku A1 Attack

15.06.2017, 16:32
Autor:
rmrm
Nový Attack Homester je prvý mezonetový karavan na svete, ktorý sa ovláda mobilom. Pozrite si ako bude vyzerať.

Známy konštruktér a otec kabrioletu K1 Attack Roadster, pretekárskych špeciálov Attack R4S či Praga, Dick Kvetňanský, sa po viac než desiatich rokoch rozhodol oživiť úspešnú automobilovú značku Attack. V rámci portfólia však neprináša superšportiak, ale prvý mezonetový karavan, od ktorého očakáva revolúciu vo sveta karavaningu.

„Homester je vozidlo, ktoré poskytne temer trojnásobne väčší priestor než bežný karavan, dve kúpeľne, vaňu, luxusnú manželskú posteľ, veľkú kuchyňu, jedáleň, WC ako doma, a k tomu celému ešte aj integrovanú garáž na skúter. A čo je najlepšie, dokáže letieť po diaľnici maximálnou rýchlosťou so spotrebou osobáku, pričom ho môžete šoférovať s vodičákom, ktorý ma každý,“ vysvetľuje Dick Kvetňanský

Attack Homester vychádza z klasickej dodávky, na ktorú stačí vodičské oprávnenie typu B. Dodávku prestavanú na mezonetový Homester tak môže v zloženom stave šoférovať prakticky ktokoľvek a nebude limitovaný ani politikou parkovania, či zaťažený špeciálnymi poplatkami.

O novom Attacku Homester

Attack Homester je moderná ultraľahká nadstavba vytvorená z pevných a odolných materiálov používaných v letectve, určená na úžitkový automobil (dodávku). Zákazník si podľa obrazového návodu stavebnicu po dieloch namontuje na dodávku a po dokončení inštalácie vznikne karavan.

​​V karavane je diaľkové elektrické ovládanie všetkých funkcií, ktoré sa ovláda smartfónom. Pomocou kódovanej A1 aplikácie je možné odomykať samotný karavan, vyklápať a zatvárať vstupné dvere s integrovanými schodíkmi, ovládať svetlá v celom vozidle, zdvíhať či spúšťať prvé poschodie, vysúvať či zasúvať umývadlo so stolíkom na poschodí, otvárať kuchynskú stenu s linkou, alebo nivelizovať polohu karavanu pomocou štyroch samostatne ovládaných stabilizačných nôh. Aplikáciou sa dajú ovládať aj ďalšie prídavné systémy, ako je kúrenie, klimatizácia, elektrická centrála, či rôzne multimediálne zariadenia. Pomocou A1 App monitorovacích WIFI kamier môžete na obrazovke vášho mobilu, tabletu či TV, vo dne v noci sledovať dianie okolo vášho karavanu, rovnako interiér poschodia počas spúšťania strechy, alebo manévrovanie pri parkovaní. Aplikácia kontroluje a informuje na displeji vývoj počasia, interiérové a exteriérové snímače vám posielajú niekoľkokrát za minútu aktuálne teploty, rôzne výstražné snímače monitorujú unikajúci plyn, vodu, či násilné narušenie vozidla zvonka. A1 SmartBox je synchronizovaný so satelitným 4G WIFI routerom, ktorý poskytuje globálne internetové pripojenie pre celú posádku.  

Cena stavebnice začína od 36 840 eur netto, pričom prestavať základné vozidlo na Attack Homester by mal, podľa Dicka Kvetňanského, zvládnuť doma každý, kto si vie vymeniť koleso a defekt na bicykli.

Dick Kvetňanský

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:19