StoryEditor

Budú sa musieť stretnúť inde. Lidl ani Shell protestnú jazdu kotlebovcov na svoje parkoviská nepustia

14.08.2017, 10:13
Autor:
dbsdbs

"Situácia na Slovensku sa neustále zhoršuje. Vláda používa proti ľuďom a opozícii čoraz fašistickejšie praktiky. Tlupy asociálov naďalej okrádajú, znásilňujú a vraždia nevinných ľudí. Každý, kto na tieto problémy upozorní, je prenasledovaný za extrémizmus. Nenechajme si už skákať po hlave," píše na svojom profile na Facebooku Milan Uhrík, podpredseda Ľudovej strany Naše Slovensko. Vyzýva zároveň na protestnú jazdu "proti asociálnym extrémistom," ktorú zorganizovali na sobotu v Banskobystrickom kraji. 

Naplánovali si štyri zastávky na parkoviskách pri Tescu, po jednej pri Lidli a na čerpacej stanici Shell. Značky s tým majú problém. 

Facebook.com

​Parkoviská pred nákupnými centrami sú súkromnými pozemkami. Žiadna z firiem nedostala žiadosť o súhlas so stretnutím.

"Spoločnosť Shell je úplne apolitickou organizáciou. Žiadnu žiadosť o organizáciu politického stretnutia na čerpacej stanici Shell vo Zvolene sme neobdržali a aj keby sa stalo, v žiadnom prípade by sme ju nepovolili," povedal pre Stratégie Petr Šindler, External Relationships Manager Central and Eastern Europe spoločnosti Shell. 

Lidl dnes zaslal do centrály ĽSNS list v ktorom stranu vyzývajú, aby od svojho zámeru upustila. 

"Lidl je prísne apolitická spoločnosť. Kategoricky sa dištancujeme od všetkých politických aktivít, ktorých realizáciu na našich parkoviskách nikdy nepovoľujeme. ĽSNS nás v predmetnej veci neoslovila a z našej strany jej nebolo vydané žiadne povolenie. Dnes bol ĽSNS v tomto duchu zaslaný list, v ktorom ich dôrazne vyzývame, aby upustili od svojho zámeru. V prípade, že ĽSNS sa svoj zámer aj napriek tomu pokúsi zrealizovať, budú našou stranou využité všetky dostupné právne prostriedky," informovala Stratégie Zuzana Sobotová, CSR projektový manažér spoločnosti. 

Ani Tesco nikto o súhlas s použitím parkoviska nežiadal, spoločnosť sa rovnako proti propagácii fašizmu a nacizmu dištancuje. 

"O tejto aktivite sme sa dozvedeli zo sociálnych sietí, nikto nás neinformoval, ani nežiadal o súhlas používať naše parkoviská na propagáciu politickej strany. V priebehu týždňa celú vec okolo plánovanej aktivity preveríme. Spoločnosť Tesco je zásadne proti akejkoľvek propagácii ideológie fašizmu alebo nacizmu, ktoré mali za následok milióny obetí na ľudských životoch," povedal Martin Krajčovič, hovorca Tesca. 

"Ak to nepomôže, obsadíme celú Bratislavu!," vyhráža sa na konci statusu poslanec Národnej rady. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 01:51