StoryEditor

Let's Dance sa vracia na obrazovky Markízy. Pribudnú v nej viaceré novinky

24.08.2017, 14:42
Autor:
hrnhrn
"Všetky vystúpenia budú výpravnejšie, nebude to len párový tanec ako v minulosti," prezradil režisér šou.

Na televízne obrazovky sa vracia tanečná šou Let's Dance. Aktuálny ročník súťaže a jej účinkujúcich dnes predstavila televízia Markíza v bratislavskej Inchebe. Formát štartuje v nedeľu 3. septembra o 20:30.

V tejto sezóne prinesú tvorcovia slovenskej verzie televíznej šou niekoľko noviniek: "Tento formát bol aj v minulosti veľmi úspešný, my ho nejdeme meniť kompletne, ideme stavať na tom, čo fungovalo a na tom, čo bolo dobré, formát prispôsobíme roku 2017," uviedol režisér a kreatívny producent šou Pepe Majeský.

Tematické večery aj tanečné "maratóny"

Novú sériu Let's Dance však ozvláštnia moderné prvky. "Všetky vystúpenia budú výpravnejšie, nebude to len párový tanec ako v minulosti. Do niektorých skladieb sa budú pridávať company dancers - na parkete bude viac tanečníkov, budeme používať viac rekvizít," prezradil Majeský.

Novinkou budú aj tematické večery. Napríklad počas "movie night" budú súťažiaci tancovať na filmové melódie, k tomu budú prispôsobené kostýmy aj rekvizity. Prekvapením pre divákov môžu byť aj tzv. twisty. "To sú drobné veci, ktoré implementujeme do jednotlivých epizód. Jednou z nich je dance maratón. Všetky páry budú tancovať jeden tanec na tanečnom parkete dlhší čas a porota bude pomedzi nich chodiť a vyberať najlepší pár," dodal k dramaturgickým novinkám Majeský.

​O titul kráľa a kráľovnej tanečného parketu zabojuje jedenásť nových párov zložených z profesionálnych tanečníkov a osobností slovenského šoubiznisu. Divákom sa predstavia presne 11 rokov od prvej série. Tanečné kreácie budú predvádzať moderátorka Televíznych novín Lenka Vavrinčíková, speváčka Emma Drobná, komička Eva "Evelyn" Kramerová, herci Petra Vajdová, Vlado Kobielsky a Braňo Deák. Na parkete nebude chýbať ani športový moderátor Peter Varinský, Tomáš "Yxo" Dohňanský zo skupiny Hex, tenistka Daniela Hantuchová, bývalá Miss a riaditeľka súťaže krásy Silvia Lakatošová či šéfkuchár Michal Konrád.

Šiestou sériou Let's Dance bude sprevádzať osvedčená moderátorská dvojica Adela Vinczeová a Martin "Pyco" Rausch, ktorí spolu moderovali niekoľko predchádzajúcich ročníkov. Tentokrát budú prvý raz moderovať pod vedením režiséra Pepeho Majeského.

Výkony tanečných párov bude opäť hodnotiť profesionálna porota, do ktorej zasadne choreograf Ján Ďurovčík, trénerka a profesionálna tanečníčka spoločenských tancov Tatiana Drexler. Druhý raz si kreslo porotkyne vyskúša herečka a víťazka prvej série súťaže Zuzana Fialová. Štvoricu porotcov uzatvára prezident Slovenského zväzu tanečného športu a riaditeľ tanečnej školy Petr Horáček, uznávaný tréner a dlhoročný úspešný slovenský reprezentant, ktorý sa podieľal na predchádzajúcich sériách šou ako choreograf a supervízor.

​​Let´s Dance je licencovaný formát Strictly Come Dancing z dielne britskej BBC, ktorý sa na obrazovke Markízy objavuje od roku 2006. Doteraz televízia odvysielala päť sérií, poslednú pred šiestimi rokmi, na jeseň v roku 2011. Všetky série si pripísali nadpriemernú sledovanosť. Prvé dosahovali trhový podiel vyše 55 percent, posledná presiahla v sledovanosti 10 percent a v trhových podieloch prekročila 32 percent. Televízia ponechá Let´s Dance tradičný vysielací čas – nedeľný prime time. Konkurenčné stanice ponúknu v rovnakom čase divákom filmové hity - TV JOJ zahraničné a Jednotka česko-slovenské.

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:14