TV Markíza/TV JOJ/RTVS; koláž Stratégie
StoryEditor

Jesenné duely televízií. V programovej štruktúre nechýbajú novinky ani osvedčená klasika

24.08.2017, 16:41
Televízie pripravili pre divákov nové seriály, zábavu aj dobrodružstvo.

Televízie prinášajú v jesennej programovej štruktúre mix noviniek a osvedčenej klasiky. Tri najväčšie slovenské televízie si pripravili do hlavnej televíznej sezóny ďalšie série úspešných pôvodných seriálov, vracajú sa k osvedčeným projektom z minulosti a pridávajú novinky s témami, ktoré už divákov zaujali. Neriskujú a nepúšťajú sa do nových výpravných projekov.

Jesenné reminiscencie

Markíza postavila svoju jesennú programovú štruktúru na návrate relácií, ktoré boli mimoriadne úspešné v minulosti a pridala aj nové série osvedčených seriálov.

Hlavným jesenným ťahákom Markízy bude tanečná šou Let´s Dance, ktorá sa na obrazovky televízie vráti po šiestich rokoch, opäť do nedeľného prime time už 3. septembra.

Po dlhých dvadsiatich rokoch Markíza reinkarnovala aj legendárnu dobrodružnú súťaž Pevnosť Boyard. Vlastnú verziu francúzskej šou začala vysielať ešte v roku 1998 ako vôbec prvá televízia z východnej a strednej Európy.

Markíze šou prinášala nadpriemerné výsledky sledovanosti a reprízy vysielala dlhé roky na menších staniciach. V jesennej sezóne dostane Pevnosť Boyard priestor v stredajšom prime time od 6. septembra.

Mix dobrodružstva a zábavy

Do utorkového prime pripravila Markíza licencovanú reality šou Extrémne premeny, kde odvážni Slováci pod vedením profesionálneho trénera schudnú na polovicu svojej telesnej hmotnosti. Pribudne aj večerná talkšou Nebezpečné vzťahy.

Vo štvrtky dostane priestor novinka - pôvodná verzia kultového rakúskeho kriminálneho seriálu o štvornohom komisárovi Rexovi, ktorého dej je vsadený do slovenského prostredia, konkrétne do Bratislavy.

Z pôvodnej tvorby nebudú v pondelky chýbať nové epizódy Hornej Dolnej a Kredenca a nový komediálny seriál Kuchyňa.

Do konca roka odštaruje Markíza aj nový denný seriál Oteckovia, ktorý vzniká podľa licencie argentínskej Telefe. Do filmovej ponuky zaradila aj tohtoročné slovenské filmové hity – Všetko alebo nič a Cuky Luky Film.

Pokračovanie v nastavenom trende

Televízia JOJ postavila svoju programovú štruktúru na pôvodnej tvorbe a najmä na ďalších pokračovaniach svojich úspešných seriálov zo začiatku roka, ktoré doplnila viacerými novinkami.

Programová štruktúra TV JOJ sa príliš nemení, pondelkový prime time bude patriť dvom dielom Inkognita, premiére a repríze, utorkový opäť Nikto nie je dokonalý. Vo štvrtky zostáva Inkognito a zábavno-súťažná šou Heslo, ktorá odštarovala na začiatku prázdnin. Piatkový večerný slot obsadila hudobno-zábavná šou Všetko čo mám rád, ktorá si našla svojich verných divákov a nedeľa bude filmová.

Zmeny nastanú v stredajšom a sobotňajšom hlavnom vysielacom čase. V stredu dostane po ukončení seriálu Pravá tvár priestor tretia séria seriálu Naši (od 6. 9.), nasledovať bude nová šou Super karaoke – licencovaný formát televície CBS (8 častí od 13. 9.).

Nová romantická zoznamka

Na sobotňajšie večery nasadí televízia JOJ novú licencovanú šou od spoločnosti FremantleMedia - Take me out. Zoznamovaciu šou pripravovala televízia vyše roka a projekt prinesie spoločne s televíziou Prima. Súťažiacich do novej šou si vyberala ešte počas minulého leta na kastingoch v Bratislave a Košiciach.

Z ďalších projektov má ešte televízia JOJ pripravený nový romantický seriál Hotel, ktorý nakrúcala minulé leto v priestoroch Budmerického kaštieľa a ďalšie série divácky obľúbených seriálov Za sklomPrázdniny. Svojho návratu na obrazovky sa počas adventu dočká aj emotívna šou V siedmom nebi.

Mafiáni 2 - Súmrak bossov

Verejnoprávna televízia svoju programovú štruktúru dramaticky nemení. Na obrazovky Jednotky sa vráti v piatkovom prime time Milujem Slovensko, ktoré s úspechom vysiela od roku 2013. Vysielanie poslednej, piatej série ukončila na Silvestra minulého roka, nová šiesta odštartuje 8. septembra.

Sobota bude naďalej patriť licencovanému formátu Záhady tela. Prvá séria šou mala jedenásť častí a Jednotka ju uviedla na obrazovky na konci apríla, keď vystriedala folklórnu šou Zem spieva.

Do štvrtkového prime time sa vrátia od 21. septembra Zlaté časy a po nich odštartuje dvanásť nových epizód mimoriadneho dokumentu Mafiáni. Druhá séria má podtitul Súmrak bossov.

Utorkový prime-time vyplnia zahraničné seriály a nedeľa zostane tradične filmová. V ponuke nebudú chýbať premiérové slovenské filmy tohto roka ako Únos či Piata loď, ale ani úspešné snímky minulého roka - dokument Richard Müller Nespoznaný či česko-slovenská komediálna dráma Teória tigra alebo zo starších Záhrada, Lidice, Marhuľový ostrov, dokument o Richardovi Müllerovi čo Teória tigra.

Na Vianoce prinesie Jednotka dvojdielny výpravný seriál Mária Terézia, ktorý vznikol v koprodukcii štyroch verejnoprávnych televízii - rakúskej ORF, Českej televízie, slovenskej RTVS a maďarskej MTVA. Pre RTVS to bol najväčší koprodukčný projekt v histórii, na projekt prispela sumou vo výške takmer milión eur, pričom celý seriál bude stáť 6 miliónov eur.

Verejnoprávna televízia pripravuje aj nový krimiseriál Inšpektor Max. Trinásťdielny kriminálny seriál v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom vznikol v koprodukcii s Českou televíziou. Seriál sa natáčal uplynulú jeseň a zimu na Slovensku a v Čechách, druhá etapa natáčania bola naplánovaná až do augusta 2017. Na obrazovkách sa objaví budúci rok.

Takýto bude prime time televízií od septembra:

PONDELOK

Od 4. septembra sa bude o priazeň divákov uchádzať už tradičná zábava na Markíze (Horná Dolná spolu s novinkou Kuchyňa a Kredencom), dvojporcia Inkognita na JOJ (premiéra a repríza) a Európske kino na Jednotke.

UTOROK

V utorky budú odolávať novinky Markízy – Extrémne premeny a talkškou Nebezpečné vzťahy, tradícii v podobe Nikto nie je dokonalý a Spackané plastické operácie na JOJ. Jednotka bude vysielať akvizičné seriály, pribudne aj Slovensko chutí.

STREDA

Od 6. septembra sa bude obnovená Pevnosť Boyard na Markíze stretávať s ďalšou sériou seriálu Naši a novou šou Super Karaoke (od 13. 9.) na JOJ. Pribudne aj repríza novej šou Take me out, ktorej premiéram patrí sobotňajší prime time. Jednotka bude vysielať zápasy Ligy majstrov.

ŠTVRTOK

Od 7. septembra si zmeria sily slovenská verzia Komisára Rexa na Markíze s čoraz úspešnejším Inkognitom na JOJ. Vo štvrtok 7. septembra bude pri premiérovej časti Rexa konkurovať JOJ-ka filmom Kuriér 4, v nasledujúcich týždňoch už nasadí premiéry Inkognita. Jednotka bude mať na začiatku septembra v programovej ponuke filmy, v druhej polovici mesiaca ich nahradia Zlaté časy nasledované druhou sériou dokumentu Mafiáni s názvom Súmrak bossov (od 21. 9.).

PIATOK

Na začiatku septembra dostane Skrúcaného šou Všetko čo mám rád (JOJ) silnú konkurenciu v podobe premiérových častí Milujem Slovensko na Jednotke (od 8. 9.) a zahraničnými filmami na Markíze.

SOBOTA

V soboty si budú diváci od 9. septembra vyberať medzi novými časťami šou Záhady tela a Marcinovou talkšou Neskoro večer na Jednotke, novou zoznamkou Take me out na JOJ a kinohitmi na Markíze, ktorá odvysiela aj tohtoročné premiéry Všetko alebo nič a Cuky Luky Film.

NEDEĽA

Proti jesennému ťaháku Markízy - tanečnej šou Let's Dance, zaradila televízia JOJ do programového slotu zahraničné kinohity, ktoré v decembri nahradia nové časti emotívnej šou V siedmom nebi. Prvým filmom, ktorý JOJ nasadí voči Let's Dance, bude akčný thriller z roku 2015 Rýchlo a zbesilo 7.  Jednotka odvysiela česko-slovenské filmy, na ktorých sa podieľala ako koproducent, nebudú chýbať ani tohtoročné novinky ako Únos či Piata loď.

​Téme sa podrobnejšie venujeme v augustovom vydaní magazínu Stratégie, ktoré sú práve v predaji.

01 - Modified: 2021-07-19 09:25:34 - Feat.: 0 - Title: Kultová Pevnosť Boyard sa vráti na obrazovky. Markíza nakrútila nové časti 02 - Modified: 2017-08-23 12:12:06 - Feat.: 0 - Title: Nová zmluva s UEFA: Všetok dôležitý futbal do roku 2022 pobeží na RTVS 03 - Modified: 2017-07-24 14:31:09 - Feat.: 0 - Title: Markíza nakrúca slovenského Komisára Rexa. Spustila už intenzívnu kampaň 04 - Modified: 2017-07-13 15:21:47 - Feat.: 0 - Title: Richard Müller, Helena Vondráčková aj Maťo Ďurinda. Speváci spustia na JOJke Super Karaoke 05 - Modified: 2017-08-23 12:11:00 - Feat.: 0 - Title: Slovan zostáva i naďalej na obrazovkách Sport TV 06 - Modified: 2017-08-23 12:11:35 - Feat.: 0 - Title: Nova Sport prinesie na jeseň aj NHL a Európsku ligu. Poteší tiež fanúšikov šípok či florbalu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:12