StoryEditor

Septembrové kino premiéry: Horor podľa Stephena Kinga aj Lehotského novinka Nina

27.08.2017, 18:00
Autor:
hrnhrn
Nebudú chýbať ani hviezdy ako Reese Witherspoon, Michael Keaton, Halle Berry či Channing Tatum. Prídu aj Lego postavičky.

Po augustovej mimoriadne úspešnej premiére slovensko-ukrajinského filmu Čiara prichádza v septembri ďalšia slovenská snímka. Novinku Nina predstaví režisér Juraj Lehotský osobne 10. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Lehotský dostal pozvanie na festival po druhý raz, v roku 2013 na ňom uviedol svoj debutový hraný film Zázrak. Jeho prvou celovečernou snímkou bol dokument Slepé lásky (2008). Filmový september uzavrie druhá kapitola "pelíškovskej" trilógie Záhradníctvo režiséra Jana Hřebejka a scenáristu Petra Jarchovského.

Septembrové novinky s očakávaným vyšším diváckym záujmom predstavuje Silvia Nespalová, Media sales manažérka NAA Slovensko: „S končiacim letom ponúkneme divákom bohatý program premiér, ktorý zaháji Americký zabijak s Michaelom Keatonom, cielený primárne na pánske publikum. Predovšetkým pre dámy je pripravená romantická komediálna dráma Ktorý je ten pravý? s Reese Witherspoon v hlavnej úlohe. Rodiny s deťmi poteší novinka z edície Lego filmov, ktorá dorazí v druhej polovici mesiaca spoločne s pokračovaním fenoménu Kingsmanov, tentoraz s podtitulom Zlatý kruh.“

To (It)

Premiéra: 7. 9. 2017
Réžia: Andrés Muschietti
Hrajú: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Javier Botet, Sophia Lillis, Jaeden Lieberher, Nicholas Hamilton a ďalší

Dej filmu nakrúteného na motívy jedného z najlegendárnejších hororov Stephena Kinga sa odohráva v americkom meste Derry. Nie je to však obyčajné malomesto, pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy, keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Keď v meste začnú miznúť deti, skupinka siedmich priateľov sa rozhodne pátrať na vlastnú päsť a čeliť strachu a zlu, ktoré stelesňuje záhadný klaun.

Víno nás spája (Ce qui nous lie / Back to Burgundy)

Premiéra: 14. 9. 2017
Réžia: Cédric Klapisch
Hrajú: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot, Maria Valverde, Yamée Couture, Karidja Touré

Francúzsky film opisuje vzťahy v jednej vinárskej rodine. Jean už desať rokov cestuje po svete a pretrhol všetky putá so svojou rodinou v Burgundsku. Keď mu vážne ochorie otec, vráti sa do krajiny svojho detstva. Po otcovej smrti sa musí so svojimi súrodencami dohodnúť, čo bude s rodinným vinohradom. Vysoká daň z dedičstva ich postaví pred dilemu – majú vinohrady, dom aj vinárstvo udržať či predať? Rozhodnúť sa musí hlavne Jean, ktorý zanechal v Austrálii partnerku i syna. Súrodencov však počas jedného vinárskeho roka, od vinobrania do vinobrania, spojí spoločná práca, spomienky na detstvo a najmä ich láska k vínu a vinárskemu remeslu.

Americký zabijak (American Assassin)

Premiéra: 14. 9. 2017
Réžia: Michael Cuesta
Hrajú: Michael Keaton, Dylan O'Brien, Taylor Kitsch, Scott Adkins, Shiva Negar, Sanaa Lathan, Mohammad Bakri, Joseph Long, Trevor White

Príbeh elitného agenta Mitcha Rappa nasadeného do boja proti terorizmu je nakrútený podľa knižného bestselleru. V štrnástich rokoch vzala Mitchovi (Dylan O'Brien) tragická autonehoda oboch rodičov, o deväť rokov neskôr prišiel o priateľku pri teroristickom útoku. Pri hľadaní pomsty sa Mitch dostáva k zástupkyni riaditeľa CIA Irene Kennedy (Sanaa Lathan), ktorá z neho chce urobiť tajného agenta a posiela ho na výcvik k Stanovi Harleyovi (Michael Keaton), veteránovi zo studenej vojny. Spolu začnú skúmať sériu zdanlivo náhodných útokov na vojenské a civilné ciele.

Ktorý je ten pravý? (Home Again)

Premiéra: 14. 9. 2017
Réžia: Hallie Meyers-Shyer
Hrajú: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolff, Candice Bergen, Reid Scott, Lola Flanery, P. J. Byrne

Reese Witherspoon sa v novej romantickej komédii ocitne medzi mladým milencom a ex-manželom a bude sa pýtať sama seba "Ktorý je ten pravý?". Po rozvode chce štyridsiatnička Alice začať odznova a podarí sa jej to naozaj na jednotku. Vďaka neviazanej narodeninovej oslave sa jej život obráti naruby a zrazu má doma svoje dve deti, mladého milenca, jeho dvoch kamarátov a bývalého manžela. Film producentsky zastrešila nepísaná kráľovná romantických komédií Nancy Meyers. Ako režisérka je podpísaná pod úspešnými romantickými snímkami Po čom ženy túžia, Lepšie neskoro ako nikdy, Prázdniny alebo Nejako sa to komplikuje.

Nina

Premiéra: 21. 9. 2017
Réžia: Juraj Lehotský
Hrajú: Bibiana Nováková, Robert Roth, Petra Fornayová, Josef Kleindienst, Miroslav Pollak, Simona Kuchynková

Film rozpráva príbeh zo sveta dospelých pohľadom dieťaťa v zložitom období rozvodu rodičov. Nina má 12 rokov a svet, ako ho poznala, sa jej rozpadá pred očami. Nechápe rozhodnutia svojich rodičov, ktorí tvrdia, že chcú pre ňu to najlepšie, ale v skutočnosti myslia len na seba. Cíti sa opustená a jedinou istotou v živote je plávanie, ktoré jej dáva pocit skutočného šťastia. Keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny ťah. V postave otca sa predstaví herec Robert Roth, filmový debut v úlohe matky absolvovala režisérka a choreografka Petra Fornayová, komplikovanú úlohu detskej hrdinky hrá Bibiana Nováková, ktorú Lehotský objavil na kastingu.

Lego Ninjago Film (The Lego Ninjago Movie)

Premiéra: 21. 9. 2017
Réžia: Charlie Bean
Hrajú: Olivia Munn, Dave Franco, Jackie Chan, Justin Theroux, Michael Peña, Zach Woods, Abbi Jacobson, Kumail Nanjiani, Fred Armisen

Ďalšie dobrodružstvo s LEGO postavičkami sa odohráva v meste Ninjago City, ktoré ohrozujú temné sily. Zachrániť ho môže iba mladý Loyd, alias Zelený nindža, spolu so svojimi kamarátmi - tajnými nindža bojovníkmi. Cez deň sú to obyčajní tínedžeri, ktorých otravuje škola, v noci sa však menia na nindžov s neuveriteľnými schopnosťami. Pod vedením múdreho Majsta Wu musia ochrániť Ninjago pred zlovestným Lordom Garmadonom, ktorý je aj Loydov otec. Boj strojov proti strojom a otca proti synovi bude skúškou tohto tímu novodobých nindžov. Musia sa naučiť krotiť vlastné egá a držať spolu, aby dokázali využiť svoju vnútornú silu Spinjitzu.

Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle)

Premiéra: 21. 9. 2017
Réžia: Matthew Vaughn
Hrajú: Taron Egerton, Halle Berry, Julianne Moore, Channing Tatum, Colin Firth, Mark Strong, Edward Holcroft, Pedro Pascal, Elton John

Svet Kingsmanov sa prvýkrát predstavil vo filme Kingsman: Tajná služba ako nezávislá, medzinárodná, špionážna agentúra pracujúca v hlbokom utajení. V ďalšom pokračovaní Kingsman: Zlatý kruh čelia hrdinovia novým výzvam. Centrála Kingsmanov je zničená a celý svet sa stáva rukojemníkom. Kingsmanovia sa spoja so spriatelenou americkou špionážnou organizáciou Statesman. Obidve agentúry musia spoločnými silami poraziť nebezpečného nepriateľa a zachrániť tak svet.

Zahradníctvo: Dezertér (Zahradnictví: Dezertér)

Premiéra: 28. 9. 2017
Réžia: Jan Hřebejk
Hrajú: Anna Fialová, Ivan Lupták, Aňa Geislerová, Jiří Macháček, Martin Finger, Klára Melíšková, Gabriela Míčová, David Novotný, Lenka Krobotová

Druhá kapitola rodinnej ságy Záhradníctvo sa odohráva na pozadí prevratných udalostí v rokoch 1947 až 1953. Hlavnou postavou je majiteľ noblesného kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy Otto Bock a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Podnik je zmyslom a naplnením jeho života - po všetkých vojnových útrapách sa sem vracia ako uznávaný šéf so svojou manželkou Elou a jej sestrami Bedřiškou a Vilmou. Sestry spoločne prežili vojnu a nemeckú okupáciu a starali sa o malé deti manželov, ktorí boli zatknutí za protinacistický odboj. Teraz všetci s ohromným úsilím realizujú svoj sen, lenže prichádza februárový komunistický puč.

Filmové premiéry plánované na október zahŕňajú okrem iného akčné sci-fi Blade Runner 2049, britský mysteriózny horor Snehuliak, výpravný dobrodružný film Geostorm, či romantickú dobrodružnú snímku Hora medzi nami s Kate Winslet v hlavnej úlohe. Október uzatvorí premiéra komiksovej adaptácie Thor: Ragnarok.

01 - Modified: 2017-07-25 13:13:37 - Feat.: 0 - Title: Legendárny Harry Hole prichádza na plátna kín. Vo filme podľa bestselleru Jo Nesbøa Snehuliak 02 - Modified: 2017-10-03 09:49:21 - Feat.: 0 - Title: Obdobie mečiarizmu sa vráti na plátna kín. Vo filme s názvom Mečiar 03 - Modified: 2017-08-24 12:08:40 - Feat.: 0 - Title: Režisér Emir Kusturica sa v novom filme predstaví po boku Monicy Bellucci aj ako herec 04 - Modified: 2017-08-12 17:43:55 - Feat.: 0 - Title: Kiná dosiahli historický rekord. Na slovenské filmy prišlo milión divákov 05 - Modified: 2017-05-31 12:57:51 - Feat.: 0 - Title: Hřebejk sa vrátil ku kultovým Pelíškom. Nakrútil novú trilógiu Zahradnictví
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 10:18