TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Kočner sa snažil zastrašiť novinára, pýtal sa ho na predaj bytu v Bonaparte

06.09.2017, 14:37
Autor:
(pš)(pš)
Kočner reagoval na otázky novinára týkajúce sa predaja bytu v Bonaparte slovným útokom.

Marián Kočner predal byt v bytovom komplexe Bonaparte, informoval o tom novinár Ján Kuciak, z portálu Aktuality. Kuciak, ktorý pracoval aj v Hospodárskych novinách, sa pravidelne zaujíma o aktivity kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera. Bolo tomu tak aj v súvislosti s predajom spomínaného bytu v bytovom komplexe Bonaparte.

Kočner na otázky týkajúce sa predaja bytu na novinára z Aktualít slovne zaútočil. Píše o tom vo svojom komentári šéf portálu Aktuality.sk Peter Bárdy. Podľa Bárdyho Kočner Kuciakovi oznámil, že "sa začne zaujímať o jeho rodičov a rodinu. A že ak zistí „akúkoľvek špinu", tak ju zverejní."

Bárdy sa kolegu zastal, tvrdí, že redakcia Aktuality.sk "stojí za kolegom a za všetkými profesionálnymi novinármi a médiami, ktoré, rovnako ako my, hľadajú pravdu, neprekrúcajú skutočnosť, zverejňujú overené informácie, nezamlčujú fakty a úmyselne nezavádzajú."

"Chápeme, že naša práca môže prekážať. A to najmä tým, ktorí majú čo skrývať. Ktorým prekáža, keď im vidíte cez prsty. Tým, ktorí sa snažia obohacovať na verejnom majetku, alebo robia veci na hranici zákonnosti - či za touto hranicou," napísal Bárdy.

Šéf portálu považuje podobné formy zastrašovania za hrubý zásah do slobody prejavu a o snahu o cenzúru. Zároveň všetkým odkazuje, že naďalej budú odhaľovať kauzy a zaujímať sa o témy vo verejnom záujme. Či sa to niektorým bude páčiť, alebo nie.

"Kuciakovi som povedal, že sa takisto budem venovať niektorým novinárom a budem chcieť vedieť, či sú tak bohorovní a čistí, že si môžu dovoliť o nás ostatných písať," reagoval Kočner pre portál O médiách.com.

"Pánovi Kuciakovi som povedal, že mu venujem špeciálne miesto na webovej stránke, že sa budem venovať jemu, či je teda taký čistý a či je aj jeho rodina taká čistá, a čo je na tom? To nie je vyhrážanie. Povedal som, že ak nájdem niečo, čo bude súvisieť s páchaním trestnej činnosti, tak to zverejním, to je jedno či na neho alebo na jeho rodinu. Ale to nenapísal. To nie je vyhrážanie," vyhlásil kontroverzný podnikateľ.

Šéfredaktor Aktualít Bárdy pre HN vyhlásil, že Kočnerova reakcia pre portál O médiách.sk je "veľmi zjemnený obsah toho, čo povedal v telefonáte."

Redaktor Aktualít sa spýtal na názor ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Mám z toho vyjadrenia skôr pocit, že sa chce zaradiť ako ďalší novinár do vášho denníka. To je to čo vy robíte, hľadanie špiny," vyhlásil.

01 - Modified: 2017-12-13 13:12:35 - Feat.: 0 - Title: Mafiáni sa vrátia na obrazovky. Druhá séria má názov Súmrak bossov
01 - Modified: 2019-08-27 11:45:22 - Feat.: - Title: Jankovská nestíhala mazať komentáre, na svojom Facebooku zažila "lynč" 02 - Modified: 2016-10-24 13:39:54 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Uhádni môj testosterón, Putinov nový kalendár a mediálne selanky Mariána Kočnera
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 05:42