StoryEditor

Hľadá sa minister školstva. Inzerát Beblavého z Profesie rýchlo stiahli

08.09.2017, 12:54
Autor:
dbsdbs
Nezávislý poslanec Miroslav Beblavý uverejnil inzerát na pracovnú pozíciu ministra školstva na Profesii. (UPDATE: Doplnené o stanovisko Profesia.sk)

"Keďže Andrej Danko stale nevie nájsť ministra školstva, zadali sme za neho inzerát na Profesii: "Podmienkou pridelenia pracovnej pozície je predpokladaná schopnosť udržať sa vo funkcii aspoň jeden školský, ideálne aj kalendárny rok," hovorí na svojom Facebookovom profile Miroslav Beblavý, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky. Inzerát uverejnil na webovej stránke s najväčším počtom pracovných ponúk. 

Evidentne ironický inzerát si robí žarty z náplne ministra za Slovenskú národnú stranu. Tá po tom, čo Robert Fico odvolal ministra školstva Petra Plavčana stále nedodala meno nového zodpovedného za rezort. Beblavý v inzeráte špecifikuje, čo bude robiť úspešný uchádzač: 

"Organizovať branné cvičenia, Kontrolovať používanie správneho fontu, Hľadať prepojenie medzi pivovarníctvom a vedou, 
Zúčastňovať sa na tlačových konferenciách (vystupovanie nie je podmienkou), Vyhýbať sa odpovediam na otázky, Ďakovať za položené otázky, Pôsobiť dojmom, Narážať na nepochopenie, Bude mať žiadnu alebo slabú predstavu o tom, čo sa deje." 

Profesia.sk

​Sekundárna pracovná náplň definuje "Dozor finančných tokov, Plnenie zadaní koncových užívateľov výhod, či Podpisovať zmluvy bez prečítania a ďalších otázok."

UPDATE: Profesia.sk inzerát po medializácii stiahla. "Profesia vníma dôležitosť hľadania nového ministra školstva, ktorý udá tomuto rezortu ten správny smer a pomôže tak študentom s ich uplatniteľnosťou na trhu práce. Zároveň sa však vymedzujeme voči akýmkoľvek snahám politizovať náš pracovný portál, a preto bol inzerát pána Beblavého vymazaný," zaslala Stratégiám stanovisko Nikola Richterová, PR manager Profesia.sk. 

Do funkcii ministra školstva od vzniku samostatného Slovenska zasadne devätnásty minister v poradí. "Podmienkou pridelenia pracovnej pozície je predpokladaná schopnosť udržať sa vo funkcii aspoň jeden školský, ideálne aj kalendárny rok," strieľa si ďalej poslanec. 

Zadávateľom inzerátu sú "Nezávislí poslanci NRSR," medzi ktorých patrí aj bývalý člen strany Sieť. Po voľbách a ohlásení koalície svojej strany so stranami SMER, Most-Híd a SNS ohlásil spolu s ďalšími poslancami okamžitý odchod zo strany. 

Kompetencia navrhnúť premiérovi a prezidentovi meno nového ministra patrí Slovenskej národnej strane. Riadením ministerstva je do vymenovania nástupcu Petra Plavčana poverená ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:52