StoryEditor

Týždeň v médiách: Simonka alebo Čo nového rodinné televízie?

10.09.2017, 08:14
Simonka, Nebezpečné vzťahy a ďalšie novinky.

Premiérový týždeň je najlepší. Televízie vytiahnu, čo dlho pripravovali do dôležitého obdobia. Také malé Vianoce pre divákov, ochotných venovať čas domácim vysielateľom. Markíza aj JOJka sa dlhodobo prezentujú ako rodinné televízie. Pozrime sa teda, čo nového priniesli pre tradičnú slovenskú televíznu rodinu. 

JOJka vytasila Simonku. A Simonka vytasila, ... veď obrázok ste videli. Take me out je nová zábavná zoznamka, v ktorej si vždy jeden mladý muž vyberá spomedzi tridsiatich (viac-menej) mladých žien. Simonka bola medzi nimi, prečo ale s viacerými kolegyňami pri pultoch pôsobili, že televízia robila kasting na neslávne slávnom českom gauči? Hneď niekoľko adeptiek vyzeralo, prípadne sa vyjadrovalo tak, že by ich diváci mohli mať napozerané zo stránok, ktoré máte aj vy v robote blokované. Gúgliť som si netrúfol. Takto sa prinášajú do domovov rodinné hodnoty?

V utorok som videl len dve minútky, počas ktorých mi chytro padla sánka. Druhé pokračovanie v sobotu som vydržal pozerať celé. Môj. Ty. Bože. Naozaj sa tak správajú dnešní mladí ľudia, keď sa chcú zoznámiť? Neverím. Skôr si myslím, že všetko v nablýskanej a nie úplne najlacnejšej šouke ide podľa anglického scenára. Z Británie prišla biblia, československí scenáristi preložili do materinských jazykov. Odchýlka nie je prípustná. 

Kritika v mieste pôvodu formát pri uvedení odsúdila a sledujúc reakcie v mojej mediálno - sociálnej bubline, na Slovensku to nie je inak. Televízna zoznamka sa robiť dá, dokonca aj vtipne a na hrane. Srdcové záležitosti budú naveky v našich srdiečkach. Pri Take me out ale neverím, že sa s tak prezentovanou zábavou stotožní slovenské publikum. Výber a správanie účinkujúcich sú pre našinca neuveriteľné. Aby sa jedna deva sťažovala, že ju chlap nechá "nedorobenú," a druhá, že nepôjde v jej rytme v posteli? Hovoria to len za peniaze a po naštudovaní scenára. Neverím, že by to urobili dobrovoľne. Ale možno som len starý.  

Niečo podobne neuveriteľné má v programovej ponuke zrejme aj Markíza. Zrejme, lebo tam ma pokus o prežitie jednej celej epizódy ešte len čaká. Nebezpečné vzťahy mi z upútavok pripomenuli show Jerryho Springera, ktorú som pred dvadsiatimi rokmi pozeral v Amerike. Muž a žena sedia pred moderátorom, keď sa chlap prizná, v televízii pred národom, že sa vyspal s jej najlepšou kamarátkou. Alebo matkou. Alebo so svojím najlepším kamarátom. 

V Amerike pri tom občas lietali päste aj stoličky, som "zvedavý," či je aj formát Markízy taký. Skôr nie, skôr sa budú len hádať pod dohľadom prísneho šoumajstra. A propos, je ním bývalý hovorca predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a ešte bývalejší rozhlasový moderátor, Pavol Chovanec. Určite sa vám obnoví pamäťová stopa, keď ho uvidíte.

Ak medzi rodinné hodnoty na Markíze patria vymyslené hádky a rozum zastavujúce konfrontácie, prosím. Jedna časť mi postačí, potom už budem len dúfať, že aj Nebezpečné vzťahy budú vysielať krátko a hlboko v noci.  

Ostatné udalosti v skratke: 

Aby som len nehanil, Markíza aj JOJka majú v ponuke jednu výbornú relácku

Extrémne premeny sa extrémne podarili

Nielen, že slovenský tréner vyzerá, ako keby Chrisovi Powellovi z oka vypadol 

Zuzana v premiérovej časti schudla vyše 60 kíl a získala si sympatie všetkých

Prekonala samú seba, s tým sa Slovač rada stotožní každý utorok na Markíze

JOJka v stredu premiérovala tretiu sériu Našich

Pre mňa asi najlepší seriál, ktorý kedy na JOJke natočili 

Len dúfam, že keď Rodinovcov nestihnem v premiére, aj tretie pokračovanie budú po víkendoch reprízovať do nemoty

V ich prípade mi opakovanie vôbec neprekáža, skôr naopak

Magio mi doprialo CNN

Konečne môžem pozerať poriadne fake news

Aktuálne stoja redaktori vo vetre na Floride, kam sa blíži hurikán Irma

Evakuácia pre nich zjavne neplatí, som zvedavý, kam ich poryvy vetra a tornáda zavejú

Keď som už pri hurikánoch

Viete, ako sa robí SEO pre výraz "hurikany" na Slovensku?

Galériou najväčších prirodzení v šoubiznise predsa

Pluska.sk

​Najčítanejší článok v piatok na Pluske? Tomu verte

Mám teóriu ku koaličnej kríze

Slúžila len na to, aby médiám neklesla počas uhorkovej sezóny čítanosť, sledovanosť a počúvanosť

LSD nepoužívam a Let´s Dance nepozerám, koliduje s novou sezónou NFL

Daniela Hantuchová ale údajne v prvej časti tancovala tak zle, že to celé podľa mňa vyhrá

Čítali ste to tu ako prví 

Boris Pršo, prosím Ťa zvládni to 

#BorisBeStrong

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:03