Sledujte nás na Instagrame

@magazin.strategieFacebook
12.09.2017, 13:28

Karáskov film Labuť zaujal na medzinárodných festivaloch

Desaťminútový fiktívny dokument zachytáva faunu v čase, keď sa zvieratá už dokonale prispôsobili civilizačnému dopadu.

Karáskov film Labuť zaujal na medzinárodných festivaloch
Zdroj: Gun Powder

Myšlienka kampane “Na konci evolúcie nie je krása”, pripravovanej pre tohtoročný EKOTOPFILM ožila podobe krátkeho filmu Jonáša Karáska THE SWAN. Desaťminútový fiktívny dokument “Labuť” sa odohráva v bližšie neurčenej budúcnosti. Hlavnou postavou je mladá fotografka, ktorá zachytáva faunu v čase, keď sú zvieratá už dokonale prispôsobené civilizačnému dopadu.

The Swan - Trailer from GunPowder on Vimeo.

Film mal premiéru na festivale EKOTOPFILM 23. mája 2017 a je šírený prostredníctvom servera FilmFreeWay. Už po krátkom čase sa stihol dočkať uznania na viacerých medzinárodných filmových festivaloch:

• Na Kuala Lumpur Eco Film Festival (KLEFF) sa film umiestnil zatiaľ v TOP 5 kategórie SHORT FILM a dostal sa aj medzi 10 BEST OF filmov, ktoré idú naprieč všetkými kategóriami.

• Na Innsbruck Nature Film Festival, kde je prihlásených vyše 500 filmov, je zatiaľ v TOP 8 v kategórii Best Short Film.

• Na Bucharest ShortCut Finest Fest je zatiaľ v Official Selection, najlepších prihlásených filmov.

Všetky zmienené festivaly ešte definitívne víťazov neurčili, urobia tak v priebehu jedného až dvoch mesiacov. Najbližšie verejné premietanie filmu bude v kinokaviarni Kafé Lampy vo štvrtok 19. októbra o 19.00. Po premietaní bude neformálna beseda s režisérom.

Kredity THE SWAN:
Réžia: Jonáš Karásek
Story Writer: Peter Rajčák, Jonáš Karásek
Kamera: Jonáš Karásek, Tomáš Juríček
Produkcia: Gun Powder, Effectivity
VFX: ALIEN Studio, GunPowder
Fotografie: Manuel Campagnoli
Zvuk: Bajko

Strategický Newsletter

Top správy z marketingu, médií a reklamy.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.