StoryEditor

Začala vysielať nová športová stanica. JOJ Šport odštartovala volejbalovou ligou majstrov

06.10.2021, 14:55
Autor:
hrnhrn
Tvárou novej športovej televízie je Slávo Jurko. 

Televízia JOJ dnes večer spustila novú športovú stanicu. JOJ Šport odštartovala vysielanie o 19.50 hod volejbalovou ligou majstrov. "Toto je historický okamih! Na Slovensko prichádza volejbalová liga majstrov. S novou športovou stanicou štartujeme už v stredu o 19:50,“ informuje televízia na Facebooku. 

Športová stanica JOJ bude dostupná pre predplatiteľov služieb Skylink (HD), freeSAT (SD), Skylink pre Orange TV (HD), Plustelka (HD), Sledovanie TV (HD), Tango TV (HD), Antik TV (HD), GeCom (HD) a Kuki TV (HD). Ako informuje SatelitnáTV.sk, rokovania s ďalšími operátormi ešte prebiehajú.

Pri obrazovke novej stanice divákov o 19.40 hod privítal z nového štúdia moderátor Slávo Jurko, ktorý je tvárou novej športovej televízie. O 19.50 hod odvysiela JOJ Šport prenos úvodného zápasu slovenského volejbalového šampióna z Komárna v prestížnej Lige majstrov, v ktorej sa predstaví vôbec po prvýkrát. 

JOJ Šport / Slávo Jurko

​Nový športový kanál sa bude zameriavať najmä na slovenský šport a slovenských športovcov pôsobiacich v slovenských a zahraničných ligách, no nebudú chýbať ani najsledovanejšie medzinárodné a svetové športové turnaje a majstrovstvá. „JOJ Šport prinesie okolo 20 živých prenosov týždenne počas hlavných športových sezón, takmer 800 zápasov z domácich ligových súťaží komplet vo vlastnej produkcii a celkovo viac ako 6 500 hodín live prenosov ročne," informuje televízia JOJ o programe novej športovej televízie. Kompletný program zatiaľ nie je známy, 

V programe JOJ Šport budú zastúpené aj zimné športy – hokej, zjazdové lyžovanie, snowboard či curling; futbal, atletika, triatlon, tenis, halové športy alebo e-gamming. Hlavným ťahákom však budú hokejové majstrovstvá sveta, na ktoré má skupina JOJ od roku 2024 päťročné exkluzívne televízne, rozhlasové a internetové práva. Do roku 2023 vlastní práva na vysielanie RTVS.

Aktualizácia: Vzhľadom na definovanú mieru penetrácie, ktorá je naviazaná na niektoré televízne práva športových eventov, sa JOJ Šport snaží o čo najširší zásah. Stanicu si môžu diváci naladiť cez anténu v DVBT a šíri ju väčšina televíznych operátorov, uvádza televízia v tlačovej práve.

Prvým spolupracovníkom v oblasti šírenia TV signálu JOJ Šport bola spoločnosť M7 Group, ktorá je majiteľom satelitných platforiem Skylink a freeSat. Signál bude distribuovaný prostredníctvom ďalších veľkých operátorov ako UPC, Orange Slovensko, 02 Slovakia a prostredníctvom členov Slovenskej asociácie pre káblové telekomunikácie (SAKT), ktorá združuje značnú časť prevádzkovateľov káblových sietí na Slovensku.

Zoznam prvých šíriteľov televízneho signálu JOJ Šport: ANTIK Telecom, ARTOS, BBX, EHS, freeSAT, GeCom, Kabelko, Korex Networks, Lepšia Káblovka, MARTICO, O2 Slovakia, Orange Slovensko, OSTV, SATRO, Skylink, SledovanieTV.sk, Slovanet, SlužbyT, Smart Comp., UPC BROADBAND SLOVAKIA. Diváci zatiaľ novú športovú stanice nenájdu v ponuke Magio TV a Digi.

Hlavnými ťahákmi vysielania JOJ Šport sú samotní slovenskí športovci. „Už pri zrode myšlienky o športovom kanáli nás nadchla predstava vytvorenia väčšieho zázemia pre lokálne športy a športovcov, ktorí majú mnohokrát v zahraničí rozbehnuté skvelé kariéry, no nemajú takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Aj to je naša misia - viac upriamiť pozornosť na to, na čo môžeme byť ako Slováci právom hrdí,“ hovorí šéf projektu JOJ Šport Roman Neuschl.

„Našim divákom sa snažíme ponúknuť taký staničný mix, ktorý uspokojí väčšinu diváckeho spektra, pričom práve športový obsah má v lineárnej televízii rastúcu perspektívu,“ uviedol generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega. „Chceme byť podporovateľmi slovenského športu a predstaviť divákom novú generáciu športovcov zo Slovenska, no zároveň prinesieme atraktívne svetové eventy, ktoré právom priťahujú pozornosť športových fanúšikov i univerzálnych cieľových skupín. Práve o takýto športový obsah a partnerstvá prejavili veľký záujem aj naši klienti.“

Exkluzívnym partnerom projektu JOJ Šport sa stala spoločnosť Tipos, národná lotériová spoločnosť, ktorá je najväčším donorom športu na Slovensku a podporuje množstvo projektov zo športovej oblasti.

01 - Modified: 2021-11-16 08:36:31 - Feat.: 0 - Title: JOJ potvrdila štart novej stanice JOJ Šport. Predstavila aj nové logo 02 - Modified: 2021-11-16 08:34:53 - Feat.: 0 - Title: JOJ Šport pribudne do ponuky operátorov Skylink a freeSAT 03 - Modified: 2021-11-16 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Chceme podporiť a zviditeľniť slovenský šport, hovorí šéf novej televízie JOJ Šport 04 - Modified: 2021-11-16 08:34:12 - Feat.: 0 - Title: Slovenská hokejová liga prešla pod značku TIPOS. Mediálnym partnerom sa stal JOJ Šport
01 - Modified: 2021-11-16 08:34:12 - Feat.: - Title: Slovenská hokejová liga prešla pod značku TIPOS. Mediálnym partnerom sa stal JOJ Šport 02 - Modified: 2021-11-16 08:34:53 - Feat.: - Title: JOJ Šport pribudne do ponuky operátorov Skylink a freeSAT 03 - Modified: 2021-11-16 08:35:35 - Feat.: - Title: Chceme podporiť a zviditeľniť slovenský šport, hovorí šéf novej televízie JOJ Šport 04 - Modified: 2021-11-16 08:36:31 - Feat.: - Title: JOJ potvrdila štart novej stanice JOJ Šport. Predstavila aj nové logo 05 - Modified: 2021-08-06 11:06:13 - Feat.: - Title: Platený videoportál aj športovú stanicu chceme spustiť už v tomto roku, hovorí obchodný riaditeľ skupiny JOJ
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. apríl 2024 21:07