StoryEditor

November v kinách bude akčný i veselý. Na plátna sa vrátia Thor či Batman, ale aj "noví" Nedotknuteľní

28.10.2017, 18:09
Autor:
hrnhrn
Premiéru bude mať aj slovenský psychotriler DOGG.

Predposledný mesiac roka otvorí akčná komiksová adaptácia Thor: Ragnarok a detektívna kriminálka na motívy Agathy Christie Vražda v Orient Expresse. V druhej polovici novembra vstúpi na plátna aj komiksová adaptácia Liga Spravodlivosti či tretia časť Hřebejkovej trilógie Zahradnictví: Nápadník.

Premiéru bude mať aj slovenský psychotriler DOGG o strachu v jeho rôznych podobách a francúzska komédia Kým nás svadba nerozdelí od režisérov Nedotknuteľných.

Thor: Ragnarok (premiéra: 2. 11. 2017)

Thor je uväznený na opačnom konci vesmíru bez svojho mocného kladiva a je nútený pustiť sa do pretekov s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok (skazu svojho domova a koniec asgardskej civilizácie), ktorý sa snaží rozpútať nový mocný nepriateľ, nemilosrdná Hela. Predtým však musí prežiť smrtiacu gladiátorskú súťaž, v ktorej sa ocitá tvárou v tvár svojmu bývalému spojencovi od Avengers - neuveriteľnému Hulkovi.

Réžia: Taika Waititi
Hrajú: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins

Vražda v Orient Expresse (premiéra: 9. 11. 2017)

To, čo začína ako luxusná jazda vlakom z Istanbulu do Londýna, sa rýchlo premení na jeden z najnapínavejších a najzáhadnejších detektívnych príbehov. Predloha Agathy Christie opisuje osudy trinástich pasažierov uviaznutých v luxusnom vlaku Orient exprese kdesi v snehových závejoch na Balkáne. V okamihu, keď vo vlaku dôjde k záhadnej vražde amerického obchodníka, každý z nich sa stáva podozrivým.

Vo vlaku našťastie nechýba jeden neobyčajný Belgičan s veľkým fúzami a dokonale pracujúcimi šedými mozgovými bunkami. A práve tento najslávnejší detektív na svete, Hercule Poirot, musí pretekať s časom, aby vyriešil smrtiacu hádanku skôr, než neznámy vrah znovu udrie.

Režisér Kenneth Branagh privádza na plátna kín hviezdnu posádku legendárneho vlaku. V úlohách obete a možných vrahov sa predstavia Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michele Pfeiffer, Daisy Ridley alebo Sergej Polunin. Kenneth Branagh sa ujal nielen réžie, ale aj hlavnej úlohy detektíva Hercula Poirota.

DOGG (premiéra 9. 11. 2017)

Do kín prichádza ďalšia slovenská novinka. Tvoria ju štyri kontroverzné poviedky, v ktorých je do príbehu rozličným spôsobom zapracovaná jedna zo základných ľudských emócií – strach. Štyria mladí režiséri vytvorili ojedinelý filmový koncept postavený na poviedkových filmoch s osobitým rukopisom - DOGG (Duet, Opus Dei, Grassvater a Game).

V druhej poviedke Opus Dei Viliama Csina oznamuje hlavná hrdinka mužovi skvelú správu o prichádzajúcom potomkovi. Lenže zvláštne okolnosti zvrtnú dej opačným smerom - na desivú nočnú moru.

​Tretia poviedka Grassvater je obsadená samými nehercami. Režisér Enrik Bistika vytvoril bizarný, miestami šokujúci vizuálny svet, v ktorom sa otec a syn majú radi naozaj svojským spôsobom.

V poslednej poviedke Game Jonáša Karáska sa rozpráva neidentifikovateľným jazykom a pôsobí ako z podivuhodného multi-kulti sveta budúcnosti. Formálny odkaz na svet videohier poteší všetkých milovníkov bláznivého rozprávania.

Liga spravodlivosti (premiéra: 16. 11. 2017)

Poháňaný svojou obnovenou vierou v ľudstvo a inšpirovaný Supermanovým nesebeckým činom sa Bruce Wayne (Ben Affleck) spojí s Dianou Prince (Gal Gadot), aby čelili ešte väčšiemu nepriateľovi. Batman a Wonder Woman spoločne pracujú na tom, aby rýchlo našli a dali dohromady tím zložený z nadľudí, s ktorými by sa mohli postaviť novej hrozbe.

Takúto ligu superhrdinov svet ešte nevidel – Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg. No možno je už aj tak príliš neskoro, aby ochránili Zem pred obrovským útokom.

Réžia: Zack Snyder
Hrajú: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, J.K. Simmons

Zahradnictví: Nápadník (premiéra: 16. 11. 2017)

Tretí diel trilógie Zahradnictví sa odohráva na sklonku päťdesiatych rokov minulého storočia. Je príbehom lásky, tentokrát mileneckej. Rozpráva o tichej vojne medzi rodičmi a ich deťmi, poznamenanými vojnou a komunistickým prevratom.

Nápadník s tragikomickým nadhľadom vykresľuje generačný stret, ktorý pramení z odlišných skúseností rodičov a ich detí. Každá generácia má svoju vlastnú predstavu, ako nájsť šťastie, a isté je len to, že cestu k nemu si musí hľadať sama.

Réžia: Jan Hřebejk
Hrajú: Anna Fialová, Ivan Lupták, Aňa Geislerová, Jiří Macháček, Martin Finger, Klára Melíšková, Gabriela Míčová, David Novotný, Lenka Krobotová

Kým nás svadba nerozdelí (premiéra 23. 11. 2017)

Francúzska komédia od režisérov filmu Nedotknuteľní, ktorej zdroj inšpirácie boli nepochybne aj Divoké historky, poteší srdce každého (aspoň trocha) škodoradostného diváka. Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámočku zo 17. storočia, úplne si to žiada nejaký problém.

Ak sa má niečo pokaziť, určite sa to pokazí a nezostane len pri tom. Najmä, keď šéf svadobnej agentúry z priateľstva zamestná fotografa, ktorého viac než fotenie zaujíma svadobné pohostenie, nájde záskok za kapelu, pre ktorého je „decentná zábava“ neznámym pojmom, a ženíchovo polnočné prekvapenie definitívne zmení celú svadbu v grotesku.

Scenár a réžia: Eric Toledano, Olivier Nakache
Hrajú: Jean – Pierre Bacri, Jean – Paul Rouve, Gilles Lellouche, Suzanne Clément

01 - Modified: 2017-10-18 19:59:35 - Feat.: 0 - Title: Nezostalo to Medzi nami. Dokument o pôrodoch rozpútal verejnú diskusiu 02 - Modified: 2017-10-04 18:02:07 - Feat.: 0 - Title: Vzniká film o kauze Gorila. Pripravujú ho tvorcovia Čiary a Kandidáta 03 - Modified: 2017-10-26 14:15:55 - Feat.: 0 - Title: FIlm Čiara boduje za hranicami Slovenska. Získal ocenenie na festivale v Chicagu 04 - Modified: 2017-10-25 10:14:33 - Feat.: 0 - Title: Vzniká film o Dubčekovi. Mapuje najdôležitejšie míľniky v jeho živote 05 - Modified: 2017-10-25 13:43:16 - Feat.: 0 - Title: Ďalšie medzinárodné ocenenie pre slovenský film. Nina zabodovala na áčkovom festivale
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:23