Danka Matušková / moderátorka Adela Vinczeová
StoryEditor

Zlaté časy vystrieda nová spomienková talkshow s Adelou Vinczeovou

07.10.2021, 13:25
Autor:
redred
Nový program s názvom „Boli sme pri tom“ je súčasťou osláv 65. výročia televízneho vysielania na Slovensku.

Na obrazovke Jednotky RTVS dostane koncom októbra priestor spomienková talkshow k 65. výročiu televízneho vysielania na Slovensku, ktorá so zaujímavými hosťami okomentuje rôzne témy i zaujímavosti z histórie televízie. Moderátorkou nového programu s názvom Boli sme pri tom bude Adela Vinczeová.

Relácia je súčasťou špeciálneho jesenného vysielania k 65. televíznemu výročiu. Bude pracovať s bohatým televíznym archívom a prinesie aj dokrútky s osobnosťami, ktorých pracovný život bol a je úzko spätý s televíznym vysielaním. Postrehy, spomienky a príbehy hostí súvisiace s históriou televízneho vysielania na Slovensku doplnia aj hudobní hostia.

Divákov Jednotky bude špeciálnou reláciou sprevádzať moderátorka Adela Vinczeová. „Na moderovanie novej relácie Boli sme pri tom sa teším. Rozhodne sa v nej pokúsime priniesť pohodu a odľahčenosť, cez ktorú sa pohrabeme v bohatej histórií televízie,“ povedala o novej úlohe moderátorka programu.

Do hodinovej relácie prijali pozvanie napríklad Kamila Magálová, Oldo Hlaváček, Milan Kňažko, Vladimír Strnisko, Štefan Skrúcaný, Dano Dangl a mnohí ďalší. „Je úžasné, že televízia na Slovensku oslavuje 65 rokov a ešte úžasnejšie je, že všetky jej diela sú zaznamenané v bohatom televíznom archíve, z ktorého môžeme čerpať. Novému jubilejnému špeciálu Boli sme pri tom so skvelou moderátorkou Adelou Vinczeovou držím palce, aby si s ňou na rôzne televízne klenoty zaspomínalo čo najviac divákov,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Prvú časť Boli sme pri tom odvysiela Jednotka vo štvrtok 28. októbra o 20.30 hod. 

Aktualizácia: Zlaté časy definitívne končia

Spomienkový program Boli sme pri tom na obrazovke Jednotky nahradí počas pár týždňov reláciu Zlaté časy, ktorá sa dovysielaním epizód s Milanom Lasicom ukončí. 

„RTVS veľmi teší úspech a divácky záujem relácie Zlaté časy a s veľkým zármutkom prijala informáciu o náhlej smrti stáleho hosťa relácie Milana Lasicu. S plnou vážnosťou sme pristupovali aj k ďalším krokom v súvislosti s pokračovaním relácie. Definitívnemu rozhodnutiu ukončiť výrobu tejto relácie predchádzali rozhovory s tvorcami relácie, najmä s moderátorkou relácie Elenou Vacvalovou a pri finálnom rozhodnutí išlo o spoločnú zhodu všetkých zúčastnených. Veľmi si vážime prácu celého tvorivého tímu a osobný vklad pani Vacvalovej a pána Lasicu, ktorí relácii Zlaté časy dodali nadhľad, láskavosť, ľahkosť, ľudskosť a prívetivý humor. Zároveň ďakujeme divákom za ich dlhoročnú priazeň a dúfame, že aj v budúcnosti im ponúkneme nové formáty, ktoré si obľúbia,“ uviedla hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Záverečný diel Zlatých časov odvysiela Jednotka vo štvrtok 21. októbra, v zostrihoch sa v ňom vráti k najlepším momentom z dlhoročného vysielania. 

01 - Modified: 2021-10-03 19:17:08 - Feat.: 0 - Title: Očkovacia lotéria sa v nedeľu končí. Od budúceho týždňa potrápi Talent a Farmu 02 - Modified: 2021-09-10 18:19:22 - Feat.: 0 - Title: Kto sa prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko? Pozrite si tucet finalistov 03 - Modified: 2021-09-08 07:40:59 - Feat.: 0 - Title: Trochu inak s Adelou prichádza na obrazovky RTVS s novinkami 04 - Modified: 2021-08-18 07:11:08 - Feat.: 0 - Title: Jesenné novinky RTVS: Ťahákom bude Pečie celé Slovensko, pribudne vedomostná šou aj nový seriál pre deti
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:18