Sledujte nás na Instagrame

@magazin.strategieFacebook
01.11.2017, 23:47

GDPR: Čo prinesie nová legislatíva

Zmenené pravidlá budú platiť pre všetky subjekty digitálneho odvetvia.

internet, osobné údaje
Zdroj: Reuters

V máji budúceho roku nadobudne platnosť nová európska legislatíva týkajúca sa ochrany osobných údajov. Nové
nariadenia známe pod skratkami GDPR a ePrivacy prinesú zmeny do života najmä v online priestore. Zmenené pravidlá budú platiť pre všetky subjekty digitálneho odvetvia – zadávateľov, prevádzkovateľov médií a webových stránok, agentúry a zároveň každého internetového návštevníka, keďže hlavným zámerom Európskej komisie je chrániť používateľa a jeho identitu. Robustnej téme, detailom zmien a tomu, čo prinesú tieto zmeny pre slovenský internet, a špeciálne online marketing, sa venovala bratislavská konferencia, organizovaná združením pre internetovú reklamu IAB Slovakia. JUDr. Daniela Palkovičová z Úradu na ochranu osobných údajov SR na úvod konferencie priniesla dobrú
správu. Kto bol doteraz v súlade s platným zákonom č. 122/2013 Z. z., nemal by mať pri prechode na novú legislatívu priveľa problémov. Napriek tomu nové nariadenie GDPR zavádza niekoľko nových povinností.

Legislatívny rámec
Legislatívny rámec v oblasti ochrany osobných údajov tvoria predovšetkým nariadenie GDPR, návrh zákona o ochrane
osobných údajov a pripravované vyhlášky, návrh nariadenia o ochrane osobných údajov v elektronických komunikáciách
(známe pod názvom ePrivacy), ale aj zákon o reklame, zákon o ochrane spotrebiteľa či pripravovaný zákon o kybernetickej bezpečnosti.

Zvážte význam vašich dát
Každý subjekt by mal v prvom rade posúdiť, s akými dátami svojich zákazníkov narába, či majú charakter osobných dát a či tieto dáta naozaj pre svoju činnosť potrebuje a využíva. Vždy by sa mal držať zásady „privacy by default“, ktorá vyžaduje v najväčšej možnej miere z

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Strategický Newsletter

Top správy z marketingu, médií a reklamy.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.