StoryEditor

"Fico sa ukazuje, len keď Smer vyhráva?" Erik Tomáš bol pod paľbou novinárov, musel brániť premiéra

07.11.2017, 15:49
Novinári zasypali po stretnutí vedenia Smeru mediálneho poradcu premiéra otázkami. Chceli vedieť, kde je Fico.

"Najskôr si to musíme vydiskutovať doma a potom sa postavíme s našimi názormi a krokmi pred verejnosť, je to úplne jednoduché." Mediálny poradca premiéra a poslanec Smeru takto odpovedal na otázky novinárov týkajúce sa situácie v Smere po župných voľbách.

A nemal to vôbec jednoduché.

Erik Tomáš sa musel opakovať a túto odpoveď niekoľkokrát modifikovať. Novinári po rokovaní vedenia Smeru totiž chceli od neho vedieť, čo hovorí na výsledok strany jej predseda Robert Fico a či Smer čakajú personálne zmeny.

Na to však Tomáš priamo ani raz neodpovedal. Podľa neho je predstavenie reakcie aj s následnými opatreniami ideálne na kongrese strany Smer, ktorý sa bude konať v prvom decembrovom týždni.

Prestrelka sa začína

Pred štyrmi rokmi, kedy Smer župné voľby ovládol, reagoval premiér už počas volebnej noci. Momentálne výsledky volieb stále nekomentoval. "To je nejaká taktika?" Pýtala sa novinárka. "Nie, to je úplne logický krok, je iná situácia," reagoval Tomáš. 

"Takže pán premiér sa ukazuje, len keď Smer vyhráva?" Spýtal sa ďalší z redaktorov a prestrelka pokračovala.

"Ale to sú také sugestívne otázky, ja som odpovedal," odvetil Tomáš.

"Vy ste povedali, že situácia je iná," kontroval redaktor.

"Je iná situácia, pretože výsledky sú, aké sú."

Smer potrebuje sebareflexiu

Erik Tomáš následne pokračoval s tým, že treba porovnávať aj počty krajských poslancov, nielen županov, ktoré Smer získal vo voľbách.

"Pretože, keď si porovnáme politické strany, tak Smer má stále dvojnásobne vyšší počet poslancov ako druhá najsilnejšia strana a ešte aj opozičné strany. Rovnako tak naši koaliční partneri hľadia na nás z úctivej vzdialenosti. Napriek tomu Smer potrebuje sebareflexiu, diskutujeme o tom, ale to najhoršie, čo môžeme urobiť, je si odkazovať cez médiá niektoré veci," povedal Ficov mediálny poradca.

Erik Tomáš tvrdí, že v strane len teraz otvorili diskusiu a premiér sa k nej pripojí.

Otázky bez odpovede

Kedy sa však premiér pripojí k diskusii? Čo bolo pre Fica dôležitejšie ako toto? Pri odpovediach sa Erik Tomáš zacyklil, konkrétnosti ostali visieť vo vzduchu.

Na jednu otázku však Tomáš odpovedal úplne presvedčivo a s úsmevom na tvári. "Má teda premiér svoju stranu pevne v rukách?" "Má, má. To vás ubezpečujem, že má."

Okrem toho sme sa už dozvedeli len to, že premiér Fico sa neskrýva a na porade vedenia Smeru nikto nechcel nič také, ako odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

01 - Modified: 2018-03-22 12:45:45 - Feat.: - Title: Erik Tomáš sa rozhodol. Bude naďalej radiť Ficovi 02 - Modified: 2017-10-31 14:50:00 - Feat.: - Title: RTVS zaradila mimoriadny program. Príhovor bude mať Kiska, Fico aj Danko 03 - Modified: 2017-10-18 22:00:41 - Feat.: - Title: Aký je marketing budúcich županov 04 - Modified: 2017-01-24 16:45:32 - Feat.: - Title: Premiérske "high five" a scénka pri Dunaji. Takto sa prihovára ľuďom nový Fico 05 - Modified: 2017-01-04 11:08:59 - Feat.: - Title: Erik Tomáš: Robert Fico bude na Facebooku stále aktívnejší
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:31