StoryEditor

Škandál v Bollywoode. Indický politik ponúka viac ako milión eur za popravu herečky a režiséra

21.11.2017, 12:13
Autor:
dbsdbs
Politik ponúkol 100 miliónov rupií za popravu herečky a režiséra.

Indickou filmovou továrňou Bollywood otriasa škandál. Problémom je nový film “Padmavati”, v ktorom hrá najslávnejšia indická herečka súčastnosti Deepika Padukone legendárnu kráľovnú Pandimini. Vo filme sa údajne zamiluje do muslimského okupanta a má v ňom mať odhalené brucho. Film režíroval Sanjay Leela Bhansali, úspešný bollywoodsky režisér.

Podľa správy agentúry ANI ktorú prebrali Washington Post a ďalšie médiá, ponúkol Surajpal Amu, mediálny koordinátor vládnucej politickej strany Bharatiya Janata na zhromaždení priaznivcov 100 miliónov rupií (1,3 mil. €) tým, ktorí "pripravia o hlavu Padukone a Bhansaliho a rovnako sa postaráme o ich rodiny." Bharatiya Janata je politickou stranou premiéra Narendra Modiho, podporujú ju hinduistickí nacionalisti. 

Na videu zo zhromaždenia Amu hovorí, že netreba ani diskutovať o prestrihaní filmu, podľa neho zabránia, aby ho vôbec niekto v kinách videl. Politická strana premiéra jeho výroky odsúdila a údajne zvažuje právne kroky. 

Režisér Bhansali povedal, že protesty vznikli na základe nedorozumenia a že žiaden romantický vzťah medzi muslimským kráľom a hinuistickou kráľovnou vo filme nie je. .

V kauze ide aj o cenzúru filmov v Indii, ktorá vládne desaťročia a až v novom miléniu sa niektorí režiséri snažia jej vzdorovať. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 05:45