Reuters
StoryEditor

Aj Matt Lauer. O prácu prišila hviezda americkej Today show

29.11.2017, 14:15
Autor:
dbsdbs
Mal sa nevhodne sexuálne správať voči kolegyni.

Americká televízia NBC News v stredu prepustila Matta Lauera, dlhoročného moderátora televíznej relácie Today. Zo sexuálneho obťažovania ho obvinila Savannah Guthrieová, ktorá s ním reláciu moderovala. Informovala o tom agentúra AP.

Guthrieová vo vysielaní tejto pravidelnej raňajšej relácie prečítala stanovisko riaditeľa NBC News Andyho Lacka, v ktorom uviedol, že spoločnosť v pondelok večer dostala podrobnú sťažnosť od Guthrieovej "o nevhodnom sexuálnom správaní na pracovisku".

Lack vo vyhlásení uviedol, že spoločnosť po preskúmaní sťažnosti zistila, že ide o "jasné porušenie" štandardov spoločnosti, v dôsledku čoho spoločnosť s Lauerom ukončila spoluprácu. Dodal, že síce išlo o prvú sťažnosť na Lauerovo správanie v rámci jeho viac než 20-ročného pôsobenia v televízii NBC News, existuje ale dôvodné podozrenie, že nešlo o jediný incident. 

Po obvineniach žien zo sexuálneho obťažovania americké televízie CBS a PBS v pondelok prerušili spoluprácu aj s moderátorom Charliem Roseom.

Na Matta Laurena reagoval na svojom Twitteri aj americký prezident Donald Trump. Nezabudol televíziu obviniť zo zverejňovania falošných správ.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:15