Lenka Imrichová
StoryEditor

Je to oficiálne: Michal Teplica novým generálnym riaditeľom vydavateľstva Penty

01.12.2017, 08:30
Autor:
TSTS(pš)(pš)
Peter Mertus v mediálnom dome končí. Mediálku Penty povedie Michaela Slaninová.

Neoficiálne informácie Stratégií sa potvrdili. Mediálny dom Penty - News and Media Holding bude viesť Michal Teplica, uvádza sa v tlačovej správe mediálneho domu. Vydavateľstvo takto potvrdzuje aj to, že z pozície generálneho riaditeľa odchádza jeho doterajší šéf Peter Mertus.

„S rešpektom prijímam výzvu a cením si dôveru akcionára. V novej role sa budem snažiť pokračovať v rozvoji mediálneho domu tak, aby dokázal dlhodobo, udržateľne a flexibilne reflektovať na očakávania čitateľov a konzumentov nášho obsahu, reklamných zadávateľov a zamestnancov“, povedal Michal Teplica.

Kto je Michal Teplica?

Michal Teplica prichádza z mediálnej agentúry Media and Digital Services (MDS), ktorú pred dvoma rokmi v lete založila spoločnosť Penta Investments. Úlohou Michala Teplicu bolo rozbehnúť a stabilizovať novú mediálnu agentúru na našom trhu. Do mediálky prišiel z agentúry digita.sk, predtým pôsobil ako Group Investment Director v mediálnej agentúre Starmedia Co a nákupnom dome VivaKi Exchange Slovakia, v Zoznam.sk a Rádiu Okey ako obchodný riaditeľ. Teplica vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

Michal Teplica pôsobí v mediálnom biznise pätnásť rokov, v riadení mediálneho domu je úplným nováčikom. Aj preto sa hovorí o tom, že jeho funkcia bude vo vydavateľstve NMH iba dočasná. Martin Danko, External Relations Manager Penty, túto informáciu vyvracia: Michal Teplica plnohodnotne nahrádza Petra Mertusa. 

Tlačová správa zároveň potvrdzuje aj meno novej šéfky mediálnej agentúry MDS - je ňou Michaela Slaninová, ktorá v MDS pracuje na pozícii Client Service Director.

MDS má v portfóliu klientov ako Prima Banka, Dr.Max, Dôvera zdravotná poisťovňa, Microsoft, Zuno, Privatbanka, Bory Mall, Bory Bývanie, Penta Investments, Poštová Banka, Poštová Banka, Terno, J&T Banka, J&T Real Estate, Fortuna, EPH, Stredoslovenská Energetika, Daikin IDC Holding, Fast Plus, Teta Drogerie, SHP Harmanec, Gas Familia, Mall.sk HBR Slovakia, News and Media Holding, Procare, Svet zdravia a iní. V roku 2016 podľa Finstatu dosiahli tržby agentúry sumu 12 705 555 eur. Je tak šiestou najväčšou agentúrou na slovenskom trhu.

Tlačová správa mediálneho domu NMH nehovorí o ďalších zmenách v manažmente. 

01 - Modified: 2021-04-01 07:10:49 - Feat.: - Title: Transparency International Slovensko má oddnes nového riaditeľa 02 - Modified: 2020-11-10 14:29:46 - Feat.: - Title: Novou súčasťou Popcornu sa stal Adrián Juriga 03 - Modified: 2020-09-03 08:07:57 - Feat.: - Title: Z Medusy odchádza marketingová riaditeľka 04 - Modified: 2020-07-16 11:33:40 - Feat.: - Title: Z agentúry SITA odchádza šéfredaktorka Zuzana Devera 05 - Modified: 2020-07-07 14:40:59 - Feat.: - Title: Zmena vo vydavateľstve NMH. Končí obchodný riaditeľ
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:14