Róbert Lališ prezývaný KýbelTASR
StoryEditor

Marián Kočner sa v Súmraku bossov neobjaví. Posledná epizóda je venovaná Robertovi Lališovi

13.12.2017, 12:56
Televízia tvrdí, že diel o Kočnerovi nikdy oficiálne neavizovala. Správu sme aktualizovali o vyjadrenie autora dokumentu Milana Žitného.

Úspešný dokumentárny cyklus Mafiáni sa vrátil v druhej polovici septembra na obrazovky RTVS v druhej sérii. Pokračovanie cyklu o fungovaní organizovaného zločinu uviedla verejnoprávna televízia pod názvom Súmrak bossov. Televízia avizovala uvedenie 12 častí.

Kým prvých jedenásť časti televízia odvysielala podľa predbežného plánu, ktorý avizovala ešte v lete, dvanásty diel o Mariánovi Kočnerovi s podtitulom Biznis medzi politikou a podsvetím nenakrútila a na obrazovkách bude uverejnená epizóda Robert Lališ - Podsvetie v kýbli. Na zmenu upozornil portál omediach.com. Posledný diel druhej série uvedie Jednotka vo štvrtok 14. decembra o 21:35.

"Diel „Marián Kočner: Biznis medzi politikou a podsvetím" nikdy nebol zverejnený v oficiálnom programe aktuálnej série dokumentárneho cyklu Súmrak Bossov a RTVS ho ani oficiálne neavizovala," uviedla pre Stratégie hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. "Zoznam, ktorý ste v lete zverejnili, bol iba pracovnou verziou s predbežnými názvami epizód, keďže mnohé z nich v tom čase ešte neboli hotové a až v priebehu tvorivého procesu sa zistilo, či na ich odvysielanie bude dostatok relevantného materiálu. Okrem toho sa počas nakrúcania a postprodukcie priebežne modifikovalo presné znenie jednotlivých častí."

RTVS k vyjadreniu zároveň priložila presný oficiálny zoznam jednotlivých častí: 

  1. Jozef Roháč, ten ktorý mohol byť spisovateľom
  2. Ján Ducký - zabilo ho podsvetie?
  3. Dunajská Streda, malé mesto veľkých zločinov
  4. Lajos Sátor a novinár, ktorý zmizol
  5. Baki Sadiki - zločin ako droga
  6. Mikuláš Vareha - rytier von DPH
  7. Bratia Mellovci – Černákova franšíza na Hornej Nitre
  8. Muszka, Tóth a Zlatý trojuholník
  9. Devín banka: Trójsky kôň v krvavom tuneli
  10. Kyselinári - Do poslednej molekuly
  11. Sýkorove siroty  - Mocné, nebezpečné, večné
  12. Robert Lališ - Podsvetie v kýbli

Od pracovnej verzie, ktorú v lete uverejnili Stratégie, sa líši okrem zmeny 12. epizódy len minimálne.

Aktualizácia: Na správu, ktorú zverejnil portál omediach.com, zareagoval na svojom facebookovom profile Milan Žitný, ktorý je autorom námetu a scenárov dokumentu Súmrak bossov. Vo svojom statuse píše, že Marián Kočner po oslovení súhlasil, že jedna časť bude venovaná práve jemu. Avšak po vyjdení pracovnej verzie na webe Stratégií Kočner od projektu odskočil. "Museli sme preto nájsť za tento diel náhradu. To je všetko, nič viac tam nie je," vysvetľuje Žitný vo svojej reakcii na uvedený článok. 

Druhú sériu dokumentu pre verejnoprávnu televíziu pripravoval producent Miroslav Čížek zo spoločnosti S Pro Alfa. RTVS sa na výrobe seriálu podieľala sumou 240-tisíc eur. ​Prvú sériu s názvom Mafiáni: Vzostupy a pády mafie na Slovensku vysielala RTVS pred rokom. Každá časť bola venovaná jednému z bossov podsvetia, doplnená bola aj špeciálna 13. epizóda Ten, čo ťahal nitky – Príbeh Jaroslava Svěchotu.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 07:38