StoryEditor

Sulíka rozhneval starý článok. To, nad čím sa mu rozum zastavuje, mu jednoducho vyvrátili

14.12.2017, 13:54
Autor:
dbsdbs
Richard Sulík sa rozčertil nad algoritmom vyhodnocujúcim jeho správanie na internete.

"DENNÍK N ZREJME NEMÁ O ČOM PÍSAŤ :-)," takto veľkými písmenami uviedol svoj dnešný príspevok na Facebookovom profile Richard Sulík, predseda najsilnejšej opozičnej strany Sloboda a Solidarita. Rozčúlil ho článok, ktorý uvidel na internetovej homepage Denníka N.

"Sú veci, nad ktorými len nechápavo krútim hlavou. Koncom augusta napísala redaktorka Monika Tódová z Denníka N článok o tom, ako sme v opozícii rozhádaní, lebo sme nepodali návrh na odvolanie ministra práce Jána Richtera tak rýchlo ako si Denník N želal (kvôli dovolenkovému obdobiu to bolo asi týždeň neskôr). Budiš. Ale, že dnes, štvrťroka neskôr a potom čo sme sa vo VÚC voľbách spojili a zvíťazili, budú tento článok vyťahovať na svoju landing page, to mi ide veru rozum postáť. Ďalší komentár si odpustím," napísal a priložil screenshot titulky webu Denníka N.  

Facebook Richarda Sulíka

​Pod fotografiou sa rozpútala diskusia v ktorej sa fanúšikovia rozdelili na tri skupiny. Jedni politika obhajovali a na novinárov Denníka N hromžili, ako to obyčajne používatelia na sociálnej sieti robia. Druhí ho upozorňovali, že sa zaoberá príliš malichernými problémami a nezvláda kritiku.

Tretí mu začali vysvetľovať, že v príslušnej sekcii o výbere článkov rozhoduje automatický algoritmus na základe analýzy jeho správania na internete. Niečo ako semafor na križovatke. 

Približne po piatich hodinách od uverejnenia zareagoval zástupca šéfredaktora Denníka N Konštantín Čikovský. Sulíkovi vysvetlil, že články v spomínanej sekcii skutočne vyberá algoritmus. Viaceré slovenské weby používajú štandardné riešenia, ktoré vyhodnocujú správanie používateľov a potom na jeho základe odporúčajú ďalší obsah. Cieľom je čitateľa zaujať a udržať na stránke. Podobný používajú aj weby vydavateľstva Mafra Slovakia, ktorý prevádzkuje web Strategie.sk. 

Richard Sulík neskôr svoj status aktualizoval no nezdalo sa, žeby europoslanca informácie o tom, ako sa článok dostal na titulku na jeho počítači, presvedčili.  

"ZAJTRA TENTO STATUS STIAHNEM, DENNIK N SVATOSVATE TVRDÍ, ŽE NIE JE V JEHO MOCI PREDMETNÝ ČLÁNOK NEDÁVAŤ NA TITULKU. Potom sa už ani iným článkom nečudujem :-)."

01 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 02 - Modified: 2017-08-21 10:05:54 - Feat.: - Title: Ficove videá sú zbabelé. Sulík reaguje na premiéra a má preňho výzvu 03 - Modified: 2017-04-02 11:44:23 - Feat.: - Title: Sulík vyčítal Bugárovi, že koalícia chráni Kočnera: Najmä Glváč mu nechcel zrušiť milosť 04 - Modified: 2017-02-23 20:03:07 - Feat.: - Title: Aká je pravda o objektívnosti verejnoprávnych médií? Komu "nadržiavajú"? 05 - Modified: 2017-02-16 14:19:29 - Feat.: - Title: Fico opäť klame, Smer má v RTVS nadštandardný komfort, vyhlásil Sulík
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:41