StoryEditor

HBO natáča prvý slovenský seriál pre HBO MAX

18.10.2021, 11:40
Autor:
hrnhrnredred
Hovorí o slovenskom premiérovi, ktorý opúšťa svoju úspešnú kariéru a vracia sa do bežného života.

HBO v týchto dňoch začína nakrúcať prvý slovenský seriál z produkcie Max Original s pracovným názvom Víťaz. V hlavnej úlohe sa predstaví Ady Hajdu, Ivana Chýlková, Milan Ondrík a Petra Dubayová. Šesťdielnu dramedy natáča režisér Jan Hřebejk, ktorý s HBO nepracuje prvýkrát. Podieľal sa už na oboch sériách seriálu Až po uši.

Seriál od scenáristov Zuzany Dzurindovej (dcéry bývalého slovenského premiéra Mikuláša Dzurindu) a Petra Nagya hovorí o slovenskom premiérovi, ktorý opúšťa svoju úspešnú kariéru politika a vracia sa do bežného života. Následne zisťuje, že doma nemá takú moc, na akú bol vo svojej funkcii zvyknutý.

Seriál je prvým hraným projektom, ktorý vzniká pod hlavičkou HBO Max Original a zároveň ide o prvý rýdzo slovenský seriál, na ktorom sa podieľa spoločnosť HBO. Seriál pre HBO Max vyrába spoločnosť ETAMP Film Production .

„Výnimočnosť seriálu spočíva v unikátnom scenári Zuzany Dzurindovej a Petra Nagya. Komédia stojí na presnosti situácií a dialógov, na konkrétnych detailoch. Vidím už teraz, že scény sa svojou vierohodnosťou a stavbou stávajú spoľahlivým odrazovým mostíkom pre hercov,” hovorí režisér Jan Hřebejk a dodáva: „Je to vynikajúca rodinná komédia, ale napísaná s veľkým pochopením pre všetky postavy. Verím, že sa budete smiať Viktorovej pochabosti, narcizmu alebo nehoráznosti, ale že si zamilujete aj ostatné postavy.”

Producentka HBO Max, Tereza Polachová o novom projekte hovorí: „Náš seriál predstavuje vtipný ponor do vzťahov v jednej československej rodine. Tá má svoje jedinečné špecifiká. Zuzana Dzurindová, dcéra bývalého slovenská premiéra a scenáristka seriálu má sama skúsenosť z prvej ruky, čo to znamená žiť v rodine s pracovne veľmi exponovaným otcom. A nebojí sa to napísať. A tak máme šancu sledovať stret medzi svetom politiky, ktorý je v strednej Európe stále prevažne mužskou doménou so svetom rodiny, ktorý je tu často ešte považovaný prevažne za domáce ihrisko. A to nehľadiac na fakt, že ženy pracujú rovnako tvrdo ako muži a denne sú vystavované dvojitej záťaži. Typický muž to tu považuje za samozrejmosť. A náš hlavný hrdina Viktor nie je iný.“

​„Po roku a pol chaotických reštrikcií a obmedzení v boji s covidom začíname nakrúcať nový seriál pre HBO Max. V minulosti sme realizovali seriály Horiaci ker, obe série Až po uši, Pustinu a Bez vedomia. Víťaz má slovenskú stopu nielen v osobách scenáristov a v prostredí, v ktorom sa odohráva, ale aj v osobe hudobného skladateľa. Herecké obsadenie, ktoré je až na jednu výnimku výhradne zo Slovenska, sľubuje to najlepšie, čo môžeme v súčasnosti mať, vrátane mladej generácie. Verím, že práve správny mix českých a slovenských pováh a skvelých talentov všetkých tvorcov nám pomôže zrealizovať dobre tento krásny scenár,” dodáva Jan Bílek producent zo spoločnosti Etamp Film Production.

Platforma HBO Max bola spustená v máji 2020 v Spojených štátoch a v júni 2021 predstavila lacnejšiu verziu predplatného so zobrazovaním reklamy. Nedávno sa začalo jej celosvetové rozšírenie uvedením HBO Max na 39 trhoch v Latinskej Amerike a Karibiku. Ku koncu tohto roka a v nasledujúcom roku vstúpi HBO Max na európsky trh a začne postupne nahrádzať streamovacie služby poskytované pod značkou HBO.

01 - Modified: 2021-09-08 13:52:02 - Feat.: 0 - Title: HBO Max prichádza do Európy. Na Slovensku bude služba spustená budúci rok 02 - Modified: 2021-10-18 09:40:33 - Feat.: 0 - Title: HBO Max bude filmy ponúkať už 45 dní po premiére v kinách
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 11:30