StoryEditor

Vojvodkyňa Sisi, Donald Trump aj dramatická Rodina. Česká televízia nakúpila v Cannes desiatky noviniek

26.10.2021, 14:45
Autor:
redred
Na obrazovky ich uvedie v budúcom roku.

Česká televízia ponúkne v budúcom roku okrem vlastnej tvorby aj pestrú škálu zahraničných noviniek. Na televíznom veľtrhu vo francúzskom Cannes sa jej podarilo získať štyridsiatku nových titulov.

Diváci sa môžu tešiť na šesťdielnu sériu o cisárovnej Sisi, životopis De Gaulle alebo dobový retroseriál Hotel Európa. Chýbať nebude ani záverečný diel parodického Červeného trpaslíka alebo premiérová séria Otca Browna. Naopak, zahraničných vysielateľov zaujali z pôvodnej českej tvorby Kukučky, Ochranca alebo Božena.

„Na prvom veľtrhu po pandémii sa objavili skutočne kvalitné tituly, či už išlo o klasické hrané programy, dokumenty alebo zábavné snímky. S naším nemeckým partnerom sme sa dohodli na nákupe nového šesťdielneho seriálu Sisi, ktorý sa moderným spôsobom vracia k osudom princeznej Alžbety Bavorskej. Budúci rok uvedieme aj dve série mimoriadneho akčného thrilleru Fauda o zvláštnej protiteroristickej jednotke izraelskej armády alebo výnimočnú srbskú drámu Rodina, ktorá rozpráva príbeh rodiny pred zatknutím otca za vojnové zločiny vo vtedajšej Juhoslávii,“ hovorí riaditeľ programu Milan Frid.

Česká televízia / seriál Fauda

Česká televízia / Zavolajte pôrodné sestričky

​​Na obrazovky Českej televízie sa už tradične dostane aj tvorba britskej BBC. Medzi výrazné tituly patria nové série seriálov Otec Brown a Zavolajte pôrodné sestričky alebo historická miniséria Sanditon, natočená podľa posledného románu Jane Austenovej. Česká televízia uvedie aj štvordielny cyklus Donald Trump a trojdielnu dokumentárnu sériu o mladej švédskej enviromentálnej aktivistke Grete Thunbergovej.

V rámci profilového radu Quality Series uvedie ČT obľúbené kriminálne seriály, ktoré rozšíri o pokračovanie dánskeho thrilleru Tvárou v tvár, minisériu o zložitom vyšetrovaní švédskej vraždy novinárky Prípad: ponorka alebo drámu z prostredia okupovaného Iraku Baghdad Central.

Milovníkov dobrého jedla, ale aj cestopisných dokumentov, poteší cyklus Objavovanie chutí so šéfkuchárom Gordonom Ramseym. Ten sa vydáva za kulinárskymi zážitkami naprieč svetom – do Peru, Laosu, Maroka, na Havaj, ale aj na Aljašku a Nový Zéland.

Medzinárodný veľtrh MIPCOM 2021 nebol pre Českú televíziu len miestom na nákup, ale zúčastnila sa ho aj ako aktívny producent. „Tohtoročný veľtrh bol kvôli pandemickým opatreniam na jednej strane ochudobnený o vystavovateľov zo Spojených štátov amerických, Ázie a Austrálie, na strane druhej bolo možné uskutočniť akvizičné rokovania, ktoré by išli skôr len ťažko zorganizovať,“ uvádza výkonný riaditeľ obchodu Hynek Chudárek.

Z produkcie Českej televízie by tak mali do Poľska zamieriť Kukučky a Božena, španielska verejnoprávna televízia prejavila záujem o Ochrancov a lotyšská televízia o všetky novšie rozprávky. Talianske zastúpenie rovnako zaujali seriály Ochrancovia a Kukučky, a to dokonca aj ako formát. Vznikne tak možno ich zahraničná adaptácia.

01 - Modified: 2020-11-25 16:50:40 - Feat.: - Title: Česká televízia prinesie počas Vianoc štyri nové rozprávky 02 - Modified: 2020-10-20 13:56:59 - Feat.: - Title: Lukáš Vaculík rieši prípady, ktoré otriasli školstvom. Česká televízia nakrúca seriál Ochranca 03 - Modified: 2020-05-03 10:17:31 - Feat.: - Title: Spravodajská televízia ČT24 funguje už 15 rokov, v súčasnosti má rekordnú sledovanosť 04 - Modified: 2019-04-04 09:11:33 - Feat.: - Title: Česká televízia tento rok investuje takmer 20 miliónov eur, uviedol jej riaditeľ Dvořák 05 - Modified: 2017-02-24 14:28:18 - Feat.: - Title: Český komentátor označil Slováka za jasného outsidera. V cieli však kričal do mikrofónu a tešil sa
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 14:38