StoryEditor

Na obrazovkách RTVS štartuje európska Superstar vážnej hudby

16.11.2021, 14:15
Autor:
hrnhrn
Nádejní slovenské umelci odprezentujú svoj talent v piatich epizódach.

Medzinárodná šou Virtuózi V4+ aj tento rok predstaví mladé talenty z krajín Vyšehradskej štvorky a Chorvátska. Mladí hudobníci ukážu divákom svoje hudobné znalosti v oblasti vážnej hudby. 

Televízna relácia, ktorá vznikla v roku 2014 a spôsobila revolúciu na maďarskom televíznom trhu, minulý rok vstúpila pred medzinárodné publikum. Po jej rozšírení aj do ďalších krajín V4 a Srbska mohli diváci súčasne v 5 krajinách sledovať talentovaných súťažiach. 

Reláciu súčasne vysielanú v piatich krajinách sledovalo v minulom roku takmer 7 miliónov televíznych divákov a v čase od ukončenia súťaže si ich pozrelo vyše 66 miliónov online divákov. V tomto roku sa predstavia aj súťažiaci z Chorvátska. 

RTVS

Nádejní umelci klasickej hudby odprezentujú svoj talent na televíznych obrazovkách v 5 epizódach. Už v piatok 19. novembra o 20.15 h uvedie Dvojka prvú z dvoch kastingových epizód zo Slovenska. Počas kastingov sa predstavili mladí talentovaní hudobníci svojou hrou na hudobné nástroje alebo spevom.

​​Slovenské kastingové kolá bude hodnotiť odborná porota zložená z významných slovenských umelcov. Porotcovské kreslá obsadia operná diva Adriana Kučerová, violončelista Jozef Lupták, dirigent Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu Adrián Kokoš a hosťujúci porotca z Maďarska Apor Szüts.

RTVS

„Na Slovensku je veľmi veľa talentov a ja sa teším, že takáto súťaž si našla priestor vo verejnoprávnej televízii a dáva priestor mladým talentovaným ľuďom. Verím, že vyberieme skutočne silnú štvoricu, ktorá bude Slovensko reprezentovať v medzinárodných kolách,“ hovorí Adrián Kokoš.

„Aj pre nás je to veľmi zaujímavá paleta mladých talentov, od najmenších až po tých starších, ktorí už sú zrelší vo výraze, v hraní aj v technike. Je to skvelé, že máme na Slovensku tieto talenty a ja sa z toho veľmi teším,“ vyjadril sa Jozef Lupták.

„Detičky sú úžasné a ja sa nesmierne teším z toho, koľko talentu a radosti z hudby prinesieme divákom. Každé dieťa, na ktorom vidno radosť z hudby, z hrania, je pre mňa obrovské šťastie,“ dodala Adriana Kučerová.

RTVS

​Po národných výberových kolách budú nasledovať dve semifinálové kolá a následne súťažiaci predstavia svoje výnimočné nadanie televíznym divákom v piatich krajinách počas finále. Počas semifinále a finále bude súťažiacich hodnotiť aj „superporotca“ Maestro Plácido Domingo. Moderátormi semifinále aj finále budú svetová hviezda, televízna legenda Thomas Gottschalk a hviezda poľských televíznych relácií Ida Nowakowska.

Moderátori šou Virtuózi V4+ Ida Nowakowska a Thomas Gottschalk

01 - Modified: 2021-05-24 08:23:36 - Feat.: 0 - Title: Medzinárodná talentová šou Virtuózi V4+ hľadá SuperStar v klasickej hudbe. Zapojiť sa môžu aj Slováci 02 - Modified: 2020-11-24 19:50:24 - Feat.: 0 - Title: Šou Virtuózi je ako SuperStar v klasickej hudbe. Zo Slovenska do finále postúpili štyria súťažiaci 03 - Modified: 2021-01-07 12:03:25 - Feat.: 0 - Title: Päť programov, ktoré sa RTVS v roku 2020 vydarili
01 - Modified: 2021-05-24 08:23:36 - Feat.: - Title: Medzinárodná talentová šou Virtuózi V4+ hľadá SuperStar v klasickej hudbe. Zapojiť sa môžu aj Slováci 02 - Modified: 2020-11-24 19:50:24 - Feat.: - Title: Šou Virtuózi je ako SuperStar v klasickej hudbe. Zo Slovenska do finále postúpili štyria súťažiaci
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:24