StoryEditor

Končí sa éra sobotných novín? V novom roku ich už pošta nebude doručovať

21.12.2021, 06:00
Pokiaľ ste patrili k tým desaťtisícom ľudí, ktorí v sobotu ráno chodili do schránky po noviny, od Nového roka tak nemusíte robiť. Pošta už sobotné vydania tlače nebude predplatiteľom doručovať.

V novom roku nastávajú zmeny v doručovaní sobotných vydaní dennej tlače predplatiteľom. Slovenská pošta ich už nebude doručovať kvôli vysokým nákladom, ktoré jej s touto službou vznikajú. Počet predplatiteľov sobotňajších vydaní dennej tlače je asi 30-tisíc. Ich rozptyl je po celom Slovensku, od najmenších obcí až po veľké mestá.

Vydavatelia sa s poštou nedohodli

Slovenská pošta ponúkla vydavateľom viacero alternatív, každá z nich však predpokladala výrazné zvýšenie ceny za distribúciu. Návrhy vydavatelia neakceptovali, pošta sa preto rozhodla sobotňajšiu distribúciu ukončiť. Vydavatelia napriek tomu sobotné vydania nerušia. Prispôsobili sa novej situácii a zvolili nové riešenia.

Denníky Plus jeden deň a Šport budú naďalej vydávať svoje všedné sobotné vydania, pre predplatiteľov však už nebudú dostupné a čitatelia ich nájdu len vo voľnom predaji v stánkoch, obchodoch či na pumpách.

Sobotné vydania už v piatok

Sme a Pravda budú sobotné noviny spolu s prílohami vydávať už v piatok a zlúčia ich s všedným piatkovým vydaním. Predplatitelia tak na konci pracovného týždňa dostanú do schránok obsah na celý víkend. Vo voľnom predaji budú takéto rozšírené vydania dostupné až do nedele.

Nového času sa podľa vyjadrenia vydavateľstva FPD Media zmena nedotkla, keďže sobotnú víkendovú prílohu pre predplatiteľov už viac rokov doručuje v piatok. Sobotné a nedeľné všedné vydania zostávajú naďalej vo voľnom predaji.

Vydavateľov sobotných novín sme sa opýtali, ako budú doručovať sobotné vydania predplatiteľom, ako sa zmena dotkne víkendových príloh a či bude mať vplyv na výšku predplatného.

Nové „SME na celý víkend“ vydáme už v piatok, vo voľnom predaji bude do nedele

...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-02-17 11:22:24 - Feat.: - Title: Vydavateľom vlani opäť klesol predaj novín
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:21