StoryEditor

Čo o Breaking Bad ani po 10 rokoch neviete?

08.01.2018, 13:44
Autor:
(red)(red)
V legendárnom seriáli je množstvo záhad a zdanlivo nevysvetliteľných súvislostí. Tu je zopár z nich.

Je to už jedno desaťročie, odkedy televízia AMC odvysielala prvú časť legendárneho seriálu Breaking Bad, teraz ho vysiela opäť od začiatku až do finále, každý deň o 23:45. V seriáli je množstvo záhad a zdanlivo nevysvetliteľných súvislostí. Tu je zopár z nich.

Ikonické biele trenky

AMC

​Určite si dobre pamätáte na biele spodné prádlo a zelenú košeľu, ktoré mal Walter White oblečené v prvej časti seriálu. So zbraňou, ktorú mal pred tým v trenkách, stál na púštnej ceste a čakal na svoj osud. Ten ho však chytil až oveľa neskôr. Možno aj preto sa tento obyčajný kus oblečenia stal jednou z najžiadanejších rekvizít a dostal sa do dražby. Jeho cena sa vyšplhala z 250 dolárov až na neuveriteľných 9900 dolárov. To ale nebola jediná vec, ktorá sa dražila. Pamätáte si na zvonček Hectora Salamancu? Ten stál fanúšika až 19750 dolárov a kniha amerického spisovateľa Walta Whitmena, ktorá odhaľovala, kto je Heisenberg, mala cenu až 65000 dolárov.

Ako rozhodol fanúšik

AMC

​Čo sa týka fanúšikov, Bryan Cranston, predstaviteľ Waltera, bol ochotný z jedným z nich sa osobne stretnúť a previesť ho štúdiom. Bol to Kevin Cordasco, muž, ktorý už sedem rokov bojoval so vzácnou rakovinou mozgu. Okrem toho bola tomuto fanúšikovi venovaná prvá časť poslednej série s názvom Blood Money a mohol si vybrať svoju obľúbenú postavu, ktorej dali v závere seriálu priestor. Kevin mal vraj najradšej Elliota and Gretchen Schwartz, a kvôli tomu sme ich mohli vidieť v jednej z posledných scén. To však už Kevin Cordasco bohužiaľ nevidel.

Lotéria skutočne ukazuje súradnice

AMC

​To, že Walt ukryl peniaze podľa čísel z lotérie a tie predstavovali súradnice vedúce k miestu, kde prvýkrát „varil“ pervitín a zároveň k miestu, kde ukryl svoje peniaze, určite viete. Ale vedeli ste, že tieto čísla naozaj predstavujú súradnice, podľa ktorých by ste sa dostali na jedno z najdôležitejších miest Breaking Bad? Konkrétne do štúdia ABQ, kde sa väčšina púštnych scén natáčala.

Modrá droga zabíjala

AMC

​Producenti seriálu takmer presne predviedli, ako pripraviť pervitín a skutoční díleri neváhali a postup vyskúšali. Problémom však bola modrá farba, ktorá Blue Sky identifikovala, pretože viacerí z nich sa ju pokúsili dosiahnuť tiež. V túžbe odlíšiť „svoj produkt“ od ostatných chceli, rovnako ako Heisenberg, dosiahnuť krištáľovo čistú modrú. To sa však nejednému z nich stalo osudným. Farba bola totiž v seriáli pridaná len umelo, a to preto, aby sa mohol stať Heisenbergov pervitín pre všetkých vizuálne zapamätateľný.

Krv, pervitín a slzy

AMC

​Posledná časť seriálu s názvom FELINA v sebe tiež niesla skrytý význam. Fe ako železo, Li ako lítium a Na ako sodík spolu tvoria názov tejto časti a zároveň naznačujú, čo sa bude diať. Okrem toho sú to chemické prvky prítomné v tom, čo je pre finále seriálu typické. Železo – krv, lítium – pervitín, sodík – slzy. Ďalším výkladom názvu je aj meno kovboja Felina, v piesni od Marty Robbinsovej v piesni El Paso, ktorá motivuje kovboja vydať sa na dlhú a náročnú cestu. Presne tak, ako to urobil Walter White, neskôr Heisenberg.

Poslednú sériu si na AMC v čase vysielania pozrelo až 10, 28 milióna divákov a seriál sa v roku 2014 dostal do Guinessovej knihy rekordov ako najlepšie hodnotený seriál všetkých čias.

AMC

01 - Modified: 2017-04-05 09:37:46 - Feat.: 0 - Title: Better Call Saul, spin off Breaking Bad je späť. Celosvetová premiéra štartuje 13. apríla
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:52