Minister vnútra Robert Kaliňák a premiér Robert FicoTASR/M. Baumann
StoryEditor

Braňo Závodský tlačil na Fica kvôli Kaliňákovi: Vysvetlite mi, prečo by mal byť zločinec, bránil sa premiér

08.01.2018, 15:49
Autor:
lmlm
Moderátor tlačil premiéra aj pri téme, či zostane vo svojej funkcii aj v ďalšom volebnom období.

Premiér Robert Fico dnes opätovne zdôraznil, že nevidí žiadny dôvod odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Vyhlásil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

Moderátor Braňo Závodský tlačil viackrát na premiéra. Pýtal sa, prečo ministra pre podozrenia neodvolal, ako to bolo napríklad v prípade ministra školstva Petra Plavčana, kde Fico odporučil šéfovi SNS Andrejovi Dankovi, aby ho zbavil funkcie.

Fico: Vysvetlite, prečo je Kaliňák zločinec

"Minister Kaliňák klamal o tom, že nerobil obchod s Bašternákom, u ktorého vy bývate?" pýtal sa Závodský.

"Pán redaktor ja by som urobil a požiadal vás v rádiu Expres, keby ste konečne tej slovenskej verejnosti vysvetlili, že prečo je Kaliňák zločinec," bránil sa Fico.

Redaktor argumentoval, že minister zamlčal, že obchodoval s človekom podozrivým z daňových podvodov.

"Postupne sa ukázalo, že všetky obvinenia voči Kaliňákovi stáli na vode. Keby koaliční partneri nevideli na vlastné oči, že je to v poriadku, tak by určite trvali na tom, aby Kaliňák odstúpil," pokračoval v obrane ministra Fico.

Debata o ministroch Richterovi a Kaliňákovi sa začína od 16:48 min.:

Závodský tlačil Fica do kúta

Premiér rovnako bránil aj ministra práce Jána Richtera, na ktorého sa Závodský taktiež pýtal. Argumentoval tým, že v kauze Čistý deň bolo viacero pochybení zo strany ministerstva práce.

"Toto je kauza, ktorá bola nafúknutá ako všetky kauzy. Pri Jánovi Richterovi nie sú žiadne tiene podozrenia," povedal Fico.

Moderátor tlačil premiéra aj pri téme, či zostane vo svojej funkcii aj v ďalšom volebnom období. Spýtal sa ho, či ak bude zdravotne v poriadku, je pripravený byť premiérom. "Už tretíkrát byť premiérom je naťahovanie gumy," povedal Fico. Moderátor mu kontroloval, že to skôr vyzerá ako nie.

"Ak politik pôsobí dlho, sám sa unavuje a unavuje aj voličov. Musíme počítať so všetkým. Ja absolútne pripúšťam pravdepodobnosť, že Smer skončí ako silná opozičná strana," skonštatoval premiér s tým, že je 8. januára a podľa neho je nezodpovedné dávať nejaké vyhlásenia do roku 2020. 

01 - Modified: 2018-10-09 12:59:38 - Feat.: - Title: Fica rozčúlila otázka o susedovi Kočnerovi. Spustil slovný útok na redaktora RTVS 02 - Modified: 2018-03-22 12:45:45 - Feat.: - Title: Erik Tomáš sa rozhodol. Bude naďalej radiť Ficovi 03 - Modified: 2018-01-14 14:23:11 - Feat.: - Title: Mám pocit, že keby sme sa bavili o potratoch, tak o minútu prejdeme k Bašternákovi, vytkol Fico moderátorovi 04 - Modified: 2017-12-17 13:08:11 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Mokrý sen 05 - Modified: 2017-12-11 14:25:31 - Feat.: - Title: "Je to škandál." Fico útočil na médiá, že odignorovali chválu zo západu. Nie je to však pravda
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 01:59