archív
StoryEditor

Z Ringieru odchádza obchodný riaditeľ. Michal Žatkuliak mieri do Niké

11.01.2018, 09:31
Autor:
(pš)(pš)TSTS
Novým obchodným riaditeľom pre online vo vydavateľstve sa stáva Michal Maruška.

Personálne zmeny na pozícii online obchodného riaditeľa oznámila slovenská mediálna spoločnosť Ringier. Z pozície na vlastnú žiadosť odchádza po dvanástich rokoch Michal Žatkuliak. Zodpovednosť za online reklamu v mediálnom dome Ringier Axel Springer Slovakia (RAS) preberá Michal Maruška. Na pozícii obchodného riaditeľa  pre printové portfólio zostáva Roman Fülöp.

Aktualizované: Michal Žatkuliak nastupuje do spoločnosti Niké, kde bude zodpovedať za digitál. Pre Stratégie to potvrdil sám Žatkuliak.

Michal Maruška v mediálnom dome RAS pôsobil na pozícii Head od Programmatic. V novej pozícii bude dohliadať na všetky obchodné aktivity týkajúce sa digitálneho portfólia. 

Michal Žatkuliak viedol obchod Ringieru od júna 2016. Predtým bol šéfom obchodného oddelenia Azet.sk. V júni 2016 došlo k formálnemu spojeniu spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk. V tomto čase došlo aj k spojeniu obchodných oddelení. Novovzniknuté  obchodné oddelenie dostalo názov Ringier Axel Springer Media Impact, šéfom sa stal Michal Žatkuliak. Od júla 2016 je Žatkuliak aj predsedom IAB Slovakia.

Milan Dubec, generálny riaditeľ Ringier Axel Springer Slovakia: „Veľmi Michalovi ďakujem za roky vynikajúcej práce, ako aj množstvo energie a úsilia, ktoré obom spoločnostiam odovzdal. Vzhľadom na dlhoročnú spoluprácu mi je ľúto, že odchádza, rešpektujem však jeho rozhodnutie. Želám mu veľa šťastia a úspechov v ďalšej kariére, ako aj osobnom živote. Naše digitálne portfólio zostáva v dobrých rukách. Skúsenosti Michala Marušku a jeho výborné výkony, z neho robia ideálneho kandidáta, ktorý môže viesť túto významnú časť nášho podnikania. Som presvedčený, že spoločne s jeho kolegami, budú naďalej pokračovať v posilňovaní našej líderskej pozície na Slovensku.“

Michal Maruška, Head of Programmatic: „Ďakujem za dôveru a teším sa na výzvy, ktoré na mňa čakajú. Sme digitálnym lídrom a jednotkou slovenského internetu. Preto chcem hlavne pokračovať v implementovaní inovácií v podobe nových produktov a služieb pre našich klientov, ako aj  podporovať rozvoj obchodných príležitostí."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:09