StoryEditor

SuperStar sa vracia na obrazovky. Do poroty zasadne aj Katka Knechtová

14.01.2018, 16:20
Autor:
hrnhrn
Česko-slovenskú spevácku šou uvedú Markíza a Nova.

Už o niekoľko týždňov sa po troch rokoch vráti na obrazovky Markízy spevácka šou SuperStar. Nádejní speváci a speváčky budú bojovať o titul SuperStar 2018 a výhru 75 tisíc eur.

Do hviezdnej poroty zasadne po ôsmy raz ostrieľaný porotca Pavol Habera, ďalší traja porotcovia - Katka Knechtová, finalista SuperStar Ben Cristovao a Matěj Ruppert zo skupiny Monkey Business, si rolu porotcov vyskúšajú po prvý raz.

​"Znova idem, aj s mojimi novými priateľmi v porote, nejakému šikovnému dievčaťu alebo chlapcovi pootvoriť dvere k povolaniu, ktoré je najúžasnejšie na svete – byť spevákom. SuperStar je matkou všetkých talentových súťaží a ja som rád, že som od samého začiatku jej súčasťou. Táto súťaž má totiž zmysel a baví ma byť jej súčasťou," prezradil Pavol Habera, ktorý sa členom poroty SuperStar, či už samostatnej slovenskej alebo "federálnej", stane už ôsmy raz.

"Nechcem ľuďom ubližovať, ale naopak chcem, aby sa o sebe niečo nové dozvedeli a prípadne sa pozreli na svoje spievanie z trochu iného uhla," hovorí Katarína Knechtová, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie slovenské speváčky, úspechy žne aj v susednej Českej republike.

Ben Cristovao súťažou SuperStar sám prešiel, v roku 2009 bol jedným z finalistov. Teraz je z neho úspešný spevák a hudobník. Navyše je jedným z najobľúbenejších Čechov na sociálnych sieťach, kde má takmer milión sledujúcich fanúšikov. K porotcovaniu v šou má rešpekt: ​​"Je to obrovská zodpovednosť, pretože môžete významne ovplyvniť, ako sa bude ďalej vyvíjať niekoho život."

Matěj Ruppert, spevák skupiny Monkey Business o účasti v porote hovorí: "Rozhodovanie bolo v podstate úplne jednoduché. Veľmi sa teším, pretože som pomerne dosť aktívny divák SuperStar."

Pyco, Adela Martinpycorauschfans

​Na Slovensku priniesla prvý ročník SuperStar verejnoprávna televízia ešte v roku 2004. Megašou s názvom Slovensko hľadá SuperStar sa zaslúžila o mediálnu hystériu a vtedajšej Slovenskej televízii priniesla neuveriteľnú 40 percentnú sledovanosť a 75 percentný podiel na trhu. Moderátormi šou bola dvojica Adela Vinczeová (vtedy Banášová) a Martin "Pyco" Rausch, ktorým šou priniesla post najžiadanejších moderátorov na trhu.

Po samostatných troch ročníkoch sa v roku 2009 spojila Makíza s Novou, najmä kvôli zníženiu nákladov a zvýšeniu atraktivity šou pre divákov. Spoločne pripravujú už piatu sériu Česko Slovenskej SuperStar.

TV Nova

​Víťazmi česko-slovenských sérií sa stali Martin Chodúr, Lukáš Adamec, Sabina Křováková a Emma Drobná, ktorú Markíza obsadila do šou Tvoja tvár má známy hlas či tanečnej šou Let´s Dance.

SuperStar si od svojho prvého uvedenia na obrazovky až do súčasnosti pozrelo 460 miliónov ľudí na celom svete. Súťaž vychádza z pôvodnej britskej verzie Pop Idol, licenciu vlastní spoločnosť FreemantleMedia. Vo Veľkej Británii sa prvýkrát vysielala v roku 2001 a hneď zožala obrovský divácky záujem. S úspechom sa uviedla v desiatkach krajín sveta, pričom v mnohých z nich padli rekordy v sledovanosti aj v počte odoslaných SMS.

01 - Modified: 2017-12-15 12:33:27 - Feat.: 0 - Title: Televízie uvedú v januári viaceré novinky. Premiéru bude mať aj Inšpektor Max, vráti sa Zem spieva
01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:06