StoryEditor

SaS tvrdí, že SNS má neadekvátny podiel moci v televízii. Sú to bludy na úrovni Sulíka, odkazuje Dankov podpredseda

19.01.2018, 09:32
Autor:
lmlm
SaS žiada ministra kultúry, aby v RTVS zakročil.

Strana SaS žiada ministra kultúry Mareka Maďariča, aby v kauze okolo RTVS okamžite zakročil.

Sulíkovci reagujú na aktuálne dianie vo verejnoprávnej televízii.

Maďaričovi odkazujú, že ak tak neurobí, mal by odstúpiť.

SaS hovorí aj o odstúpení Maďariča

Žiadame ministra kultúry Mareka Maďariča, aby vo veci RTVS zakročil. Žiadame ho, aby v mene zachovania atribútov verejnoprávnosti, profesionálnej a nezávislej žurnalistiky v RTVS zburcoval k aktivite stranu Smer-SD, ktorej je stále členom. Ak toho nie je schopný, zostáva mu len jediné zrozumiteľné gesto – odstúpenie z funkcie,“ vyzvala SaS.

Maďarič sa nedávno na vláde vyjadril, že má zlý pocit z udalostí v RTVS z posledných dní.

Na otázku, či za tým vidí Dankovu SNS Maďarič priamo neodpovedal, ale skonštatoval, že "ide o kroky, ktoré majú spoločného menovateľa."

Maďarič si nedovolí povedať, či tieto kroky znamenajú ohrozenie nezávislosti RTVS. "Nedovolím si to ešte povedať. Ja mám len zlý pocit. Dôležité by boli aj postoje zamestnancov RTVS," doplnil Maďarič.

Neadekvátny podiel moci

Sulíkovci ďalej obviňujú programového riaditeľa rozhlasu Michala Dzurjanina, že je len vykonávateľom politickej vôle SNS.

Programový riaditeľ rozhlasu Michal Dzurjanin, ktorý tieto nedostatočné a urážlivé vysvetlenia poskytol denníku Sme, je rovnako ako generálny riaditeľ Jaroslav Rezník len vykonávateľom vôle politickej kliky SNS,“ tvrdí strana.

Podľa SaS Slovenská národná strana, ktorá získala vo voľbách necelých 9 percent hlasov a v 150-člennom parlamente získala len 15 poslaneckých kresiel, ovládnutím RTVS získala absolútne neadekvátny podiel na moci. „A ten využíva na podkopávanie demokratických inštitúcií a pravidiel."

Hrnko: Maďarič by mal odstúpiť

Podpredseda SNS Anton Hrnko v reakcii pre HNonline odkázal, že sa má SaS starať o seba. "Nech sa starajú o seba. Neviem, o čom hovoria, pretože riaditeľ RTVS bol zvolený parlamentom a ja si neviem predstaviť, že niekto z SNS by riaditeľovi povedal, čo má robiť. To sú bludy, ktoré sú na úrovni Galka a teraz momentálne už aj Sulíka," povedal Hrnko.

Na otázku, či ak neurobí poriadok, ako ho SaS žiada, by mal odstúpiť, Hrnko dal sulíkovcom za pravdu.

"Maďarič že by mal odstúpiť? Tak to majú pravdu. Áno," dodal Hrnko.

Rozhodnutie šéfa RTVS o relácii Reportéri:

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 21:24