StoryEditor

Netflixu sa investície do pôvodných relácií vyplatili, jeho trhová kapitalizácia prekročila 100 miliárd dolárov

23.01.2018, 11:30
Autor:
ČTKČTK
Internetová televízia v poslednom štvrťroku získala o dva milióny predplatiteľov viac, než očakávala.

Internetovej televízii Netflix sa v poslednom štvrťroku podarilo získať o takmer dva milióny predplatiteľov viac, než sa očakávalo, a strojnásobiť čistý zisk medziročne na 186 miliónov dolárov. Trhová kapitalizácia firmy vďaka tomu po prvýkrát prekročila 100 miliárd dolárov a jej akcie v reakcii na výsledky vyskočili o deväť percent.

Za celý minulý rok akcie posilnili o 53 percent, napísala agentúra Reuters. Investície do pôvodných relácií sa spoločnosti vyplatili, v štvrtom štvrťroku firma získala v zahraničí 6,36 milióna nových predplatiteľov, zatiaľ čo očakávala 5,1 milióna zákazníkov.

Statista

Ďalších 1,98 milióna klientov Netlix získal v USA a jeho členská základňa tak teraz dosahuje 117 miliónov. Štvrťročné príjmy spoločnosti sa medziročne zvýšili z 2,48 miliardy dolárov na 3,29 miliardy a jej čistý zisk vzrástol z 67 miliónov na 186 miliónov dolárov.

V súvislosti so sexuálnym škandálom herca Kevina Spaceyho ale spoločnosť odpísala 39 miliónov dolárov. Dočasne zastavila výrobu seriálu Dom z kariet, aby jeho postavu vyškrtla, a rozhodla sa nevysielať film Gore sa Spaceym v hlavnej úlohe. Snáď najslávnejšia seriálová politická dráma vznikla podľa románu Michaela Dobbsa, bývalého anglického konzervatívneho politika a autora bestselerov. Seriál je ovenčený Zlatými glóbusmi a cenami Emmy, Kevin Spacey získal Zlatý glóbus, jeho seriálová partnerka Robin Wright získala cenu Emmy.

Tento rok plánuje Netflix do tvorby televíznych programov investovať až osem miliárd dolárov. Väčšina z nich cieli na zahraničných divákov. Tí vlani prvýkrát, čo do počtu, predbehli predplatiteľov v USA, a tvoria asi 53 percent členskej základne.

Vysielanie Netflixu je dostupné vo viac ako 190 krajinách. Na Slovensku je dostupné od konca roka 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:06