CinemArt
StoryEditor

Februárové kinopremiéry: Oscarový favorit Podoba vody prichádza do slovenských kín

24.01.2018, 12:03
Autor:
hrnhrn
Premiéru majú aj Spielbergova dráma s Meryl Streep a tretia časť Päťdesiatich odtieňov.

Podoba vody (The Shape of Water)

Trochu iný príbeh o láske nakrútil mexický režisér Guillermo del Toro. Fantasy dráma opisuje experiment v utajovanom americkom vládnom laboratóriu, kde vedci bezohľadne skúmajú podivné obojživelné monštrum nájdené v Amazónii. Komunikovať s ním pomocou gest a emócií dokáže len nemá upratovačka Elisa. Keď hrozia vodnému tvorovi ďalšie brutálne pokusy, Elisa s pomocou svojej najlepšej kamarátky, suseda a niekoľkých špiónov naplánuje jeden z najpodivuhodnejších a najromantickejších únosov v dejinách filmu. Slovenskú premiéru bude mať snímka 15. februára.

Podoba vody je s 13 nomináciami favoritom tohtoročných Oscarov, snímka zabodovala okrem iného v kategóriách najlepší film a najlepší režisér. Koľko z nominácií sa tvorcom podarí premeniť na najprestížnejšiu sošku, sa dozvieme 4. marca. Snímka už má na konte viacero ocenení - vlani sa stala víťazom hlavnej ceny medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, odniesla si cenu za réžiu z udeľovania Zlatých glóbusov, snímka ovládla aj ceny filmových kritikov Critic's Choice Awards, kde získala cenu za najlepší film a za réžiu a naposledy bola ocenená cenou amerických producentov za najlepší film roka. 

The Post: Aféra v Pentagone (The Post)

Najnovšia dráma Stevena Spielberga zo žurnalistického prostredia rozpráva skutočný príbeh vydavateľky The Washington Post (Meryl Streep) a jej vedúceho redaktora (Tom Hanks), ktorí sa pustia do boja s vládnou mašinériou. Novinári denníkov The Washington Post a The New York Times zverejnili tajnú správu označovanú ako Pentagon Papers o angažovanosti americkej vlády počas vojny vo Vietnamu. Snaha o ututlanie donútila vydavateľku a ambiciózneho šéfredaktora vyhlásiť vláde bezprecedentnú vojnu o zverejnenie tajnej vládnej správy. Snímka získala dve oscarové nominácie, okrem najlepšieho filmu je podľa očakávaní v kategórii najlepšia herečka nominovaná Meryl Streep. V slovenských kinách bude mať snímka premiéru 22. februára.

Päťdesiat odtieňov slobody (Fifty Shades Freed)

Pred Valentínom (8. februára) príde do kín fenomén Päťdesiat odtieňov. Príbeh Anastasie Steele a Christiana Greya vstúpi do tretej, záverečnej fázy. Ak si myslíte, že vstupom do manželstva pre Anastasiu a Christiana končí všetka zábava a že legendárnu červenú mučiareň prerobia na detskú izbu, nemôžete sa viac mýliť. Režisér James Foley nedoprial hlavným predstaviteľom bezstarostný život ani po svadbe a manželské šťastie im okorenil nečakanými dramatickými  prekvapeniami.

Čierny Panter (Black Panther)

Film štúdia Marvel Čierny Panter je dobrodružstvom bojovníka T’Challa, ktorý sa po smrti svojho otca, kráľa Wakandy, vracia domov do odlúčenej, ale technologicky vyspelej africkej krajiny, aby sa stal novým právoplatným kráľom. Keď sa však opäť objaví dávny mocný nepriateľ, sú T’Challove schopnosti ako kráľa a Čierneho Pantera podrobené ťažkej skúške, pretože T’Challa je vtiahnutý do konfliktu ohrozujúceho nielen Wakandu, ale aj celý svet. V kinách aj v premietacom formáte 3D od 15. februára.

Pračlovek (Early Man)

Príbeh animovanej komédie Pračlovek sa odohráva v dávnych dobách, kedy po našej Zemi ešte kráčali mamuty a ľudia si vážili svoje rodné jaskyne. Britské štúdio Aardman Animations na čele s oscarovým režisérom Nickom Parkom prichádza po filmoch, ako sú Slepačí úlet, Wallace a Gromit či Ovečka Shaun, s filmom o strete civilizácií. Zvíťazí doba kamenná alebo bronzová? Animované dobrodružstvo so slovenským dabingom príde do kín od 22.02.2018.

01 - Modified: 2018-01-24 18:59:34 - Feat.: 0 - Title: Zlaté maliny 2018: Anticenu môže získať päť filmov, medzi nominovanými sú aj herecké esá 02 - Modified: 2017-12-27 17:29:28 - Feat.: 0 - Title: Nový rok v kinách odštartuje Woody Allen, trochu iný Nesbø aj prvý muzikál od Pixaru 03 - Modified: 2018-10-03 19:23:22 - Feat.: 0 - Title: Kiná majú za sebou najlepší rok v histórii. Zásluhu na tom majú slovenské filmy
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 11:57