dreamstime
StoryEditor

Marcový boj o divákov. Kedy nasadia televízie ďalšie novinky?

17.02.2018, 15:10
V jarnej sezóne pribudne nová seriálová nádielka aj súťažné šou.

Televízie už v úvode roka vyrukovali s viacerými novinkami. Mimoriadne úspešne sa uviedli najmä dva seriály Markízy – obnovení Susedia a denný seriál Oteckovia, tretia novinka Detektív Dušo u divákov až taký záujem nevzbudila.

Televízia JOJ uviedla 40-dielny seriál Vlci a súťažnú hru Veľký balík, Jednotka pokračovania Zem spieva, Zlatých časov a novú 11-dielnu kriminálku Inšpektor Max.

Najmä vysoká sledovanosť Susedov a Oteckov vyniesla Markízu v januári na pozíciu lídra celodenne aj v prime a televízia sa vrátila na trhové podiely, ktoré dosahovala pred odchodom z terestriálneho vysielania (DVB-T) v januári uplynulého roka.

V jarnej sezóne televízie pokračujú s premiérami ďalších nových projektov. Najmä Markíza úplne zmení programovú štruktúru a prinesie novinky takmer každý deň v týždni. Televízia JOJ takisto upravuje programovú štruktúru, nový vysielací čas dostanú Vlci aj Veľký balík.

Koniec pondelkov s Hornou Dolnou

Prvý marcový deň odštartuje už siedma séria Hornej Dolnej. Novinkou je, že Markíza ju neuvedie v štandardnom pondelkovom programovom slote, ale prvýkrát dostane priestor vo štvrtky o 20:30 namiesto Detektíva Duša, ktorý skončí svoju nie príliš úspešnú púť týždeň predtým, vo štvrtok 22. februára.

V pondelkovom prime time dostane priestor komediálny seriál Kuchyňa. Ten odštartuje Markíza v pondelok 5. marca o 21:10 po poslednej epizóde Susedov, ktorí by mali novinke zabezpečiť dostatočný počet divákov. Ďalšie časti už bude televízia vysielať od 20:30, pribudnú k nim aj nové epizódy Kredenca.

​Seriál Kuchyňa vychádza z námetu ruského komediálneho seriálu, ktorý sa dočkal pozitívnych ohlasov aj pri vysielaní v USA. V réžii Jakuba Kronera si v seriáli zahrajú Samuel Spišák, Martin Dejdar, Gabriela Marcinková, Monika Hilmerová, Juraj Kemka, Lukáš Latinák či Jakub Gogál.

V utorkovom prime time nahradí Šťastný domov nová realitná šou o chudnutí Najväčší víťaz, kde zabojujú účinkujúci o výhru 50 000 eur. Premiéru bude mať 6. marca o 20:30, v rovnako slote, kde televízii fungovali Extrémne premeny. Televízia JOJ nasadí voči premiére šou romantický film Návrh so Sandrou Bullock a Vlkom posunie vo vysielaní na neskôr, dostanú priestor aj v stredu po Prázdninách.

V priebehu marca pribudnú aj nové časti reality šou O 10 rokov mladší s moderátorkou Máriou Čírovou, ktorá nahradí dvojicu Miriam Šmahel Kalisovú a Martina Šmahela.

Posilnenie piatkových večerov

Poslednou marcovou novinkou Markízy bude nový seriál Milenky, ktorý televízia prvýkrát uvedie v piatok 2. marca o 20:30. Televízia siahla po úspešnom formáte BBC, ktorý adaptovala na slovenské pomery.

V romantickom seriáli zo života štyroch tridsiatničiek sa v hlavných úlohách predstavia Táňa Pauhofová, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová a Antónia Lišková. V mužských rolách im budú sekundovať aj Lukáš Latinák, Alexander Bárta, Marián Mitaš a Marek Geišberg.

​Televízia JOJ voči novinke nasadí rodinný seriál Prázdniny 2, ktoré bude vysielať okrem štandardnej stredy aj v piatok a súťaž Veľký balík posunie vo vysielaní na neskôr. Druhá séria Prázdnin má premiéru 21. februára. 

Nedeľa bude na Markíze pod taktovkou SuperStar, ktorá štartuje 25. februára, JOJ má na programe od 18. februára nové príbehy V siedmom nebi. Jednotka pokračuje s Inšpektorom Maxom.

Sobotňajšie večery budú na Markíze aj JOJ naďalej patriť filmom a na Jednotke folklórnej šou Zem spieva, ktorá dospeje do finále 24. marca.

Čo nás ešte čaká tento rok

Televízia JOJ má na tento rok pripravené alebo pripravuje viacero noviniek: pokračovanie Našich, komediálne seriály Semafor, DeLukse a Ministri, dve série romantického seriálu Hotel, seriál na motívy knihy Kristíny Farkašovej „Som mama“, netradičnú kriminálku Bodka, mysteriózny triler Trhlina a vráti sa aj Za sklom.

Z výpravných šou nebude na JOJ chýbať siedma séria Česko Slovensko má talent. Vo februári začala nakrúcať aj ďalšie časti úspešnej piatkovej hudobnej šou Všetko čo mám rád a Všetko čo má Ander rád. Priestor dostanú pravdepodobne po skončení 10 dielov Prázdnin II a 26 častí Veľkého balíka. Markíza plánuje ďalšiu Farmu a na jeseň Tvoju tvár, avizuje aj pokračovanie Rexa. Termíny uvedenia zatiaľ televízie neuviedli.

01 - Modified: 2018-02-02 18:29:35 - Feat.: 0 - Title: Anketa OTO plná prekvapení. Medzi finalistov sa nedostali najsledovanejšie relácie 02 - Modified: 2018-02-13 11:14:27 - Feat.: 0 - Title: Silné reči Jána Gorduliča sa vracajú na obrazovky JOJ. S novými posilami 03 - Modified: 2018-02-09 06:35:02 - Feat.: 0 - Title: Markíza prezradila moderátora SuperStar. Stavila na novú tvár 04 - Modified: 2018-01-31 14:59:59 - Feat.: 0 - Title: Februárové televízne novinky: Návrat Prázdnin a V siedmom nebi
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 10:42