Český rozhlas, Petr Šabata
StoryEditor

Petr Šabata bude novým šéfredaktorom Českého rozhlasu Plus

28.02.2018, 16:13
Autor:
ČTKČTK
Na Slovensku pôsobil osem rokov ako šéfredaktor Pravdy a bol aj zástupcom šéfredaktorky denníka SME.

Petr Šabata (56) sa od marca stane šéfredaktorom rozhlasovej stanice verejnoprávneho Českého rozhlasu (ČRo) Plus. V minulosti bol šéfredaktorom mnohých denníkov, z českých napríklad Hospodářskych novin a Mladé fronty Dnes, na Slovensku pôsobil osem rokov ako šéfredaktor Pravdy alebo bol zástupcom šéfredaktorky denníka SME. Na rozhlasovej rade to dnes oznámil generálny riaditeľ rozhlasu René Zavoral.

Od lanského januára pracoval Šabata ako vedúci programu Rádiožurnálu. Spolupracoval tiež so spravodajským webom iRozhlas.cz, kde sa venoval témam súvisiacim so Slovenskom, ekonomikou a školstvom.

"Verím, že Petr Šabata v pozícii šéfredaktora stanice Český rozhlas Plus zúročí nielen svoje predchádzajúce niekoľkoročné pôsobenie vo vedúcich pozíciách, ale že stanicu, ktorá oslavuje päťročné výročie od zahájenia vysielania, posunie ďalším smerom," povedal rade Zavoral. Patricie Polanská, ktorá bola poverená riadením Českého rozhlasu Plus, zostane vedúcou programu.

Šabata rade povedal, že ČRo Plus je dobre nastavený, ale aj tak bude chcieť oživiť niektoré relácie. Napríklad v Pre a proti to podľa neho bude musieť "iskriť", v relácii Zaostrené má ísť o hlboké analýzy. Zlepšiť chce i reláciu Názory a argumenty.

Bývalý šéfredaktor ČRo Plus Ondřej Nováček sa stal od februára riaditeľom programu Českého rozhlasu, vo funkcii vystriedal Evu Hazdrovú-Kopeckú.

ČRo Plus počúva denne okolo 55 tisíc poslucháčov, najpočúvanejšie Rádio Impuls v druhom polroku minulého roka 1,03 milióna ľudí. Najobľúbenejšou verejnoprávnou stanicou je ČRo Radiožurnál, ktorý v druhej polovici minulého roka denne počúvalo 846 tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:29