StoryEditor

Ringier vytvorí špeciálny newsroom. Bude spolupracovať s medzinárodným tímom novinárov

28.02.2018, 18:48
Bude pokračovať v Kuciakovej práci.

Posledný článok, na ktorom pracoval zavraždený slovenský novinár Ján Kuciak pre Aktuality.sk bude dnes publikovaný vo všetkých spravodajských médiách Ringier Axel Springer Media AG, ako aj v médiách Axel Springer SE a Ringier AG. Článok spolu s editoriálom Petra Bárdyho, šéfredaktora Aktuality.sk, bude taktiež sprístupnený pre medzinárodnú publikáciu.

Na jeho pamiatku bol vytvorený Hastag: #allforjan. Digitálnu kondolenčnú knihu môžete nájsť na www.allforjan.com. 

V jeho poslednom článku pracoval Ján Kuciak na podozreniach z podvodných platieb EU Fondov v rámci daňového systému medzi Slovenskom a Talianskom, ktoré boli prepojené na ‘Ndrangheta skupinu organizovaného zločinu. Na tomto prípade spolupracoval s Českým centrom pre investigatívnu žurnalistiku Investigace.cz, talianskou novinárskou organizáciou Investigative Project of Italy a medzinárodnou organizáciou Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Publikovaním tohto článku vo vedúcich spravodajských médiách ako napríklad  Bild, Welt, Blick, Le Temps, Politico, Business Insider, Newsweek, Blic, Blikk, Fakt a Nový Čas, chce spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG a jej akcionári zabezpečiť maximálne zviditeľnenie dôležitej práce Jána Kuciaka a jeho kolegov z investigatívneho tímu.

Mark Dekan, CEO Ringer Axel Springer Media AG, hovorí o tom, že: "Publikovaním  Jánovho posledného článku jemu ani jeho snúbenici život nevrátime. A tiež tým jeho rodinám nevysvetlíme to, čo sa vysvetliť nedá. Ale je to rešpekt voči samotnému Jánovi Kuciakovi, ktorý riskoval svoj život, aby priniesol tieto fakty k životu. Budeme pokračovať pri bránení slobody slova a žurnalistiky, práva a demokracie."

Šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy povedal, že "ak mal byť tento čin pokusom odradiť nezávislého vydavateľa ako je Ringier Axel Springer odradiť akékoľvek porušenia, musíme povedať iba jednu vec: Nikdy sa nenecháme zastrašiť!"

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:48