StoryEditor

V pondelok štartuje nový komediálny seriál Kuchyňa. Paroduje svet gastronómie

02.03.2018, 14:45
Autor:
hrnhrn
Marián Čekovský hrá majiteľa reštaurácie Čekyho, konkurenčný podnik patrí miestnemu mafiánovi Kočanderovi.

V pondelok, 5. marca 2018 o 21:10, odštartuje na obrazovkách televízie Markíza nový slovenský seriál Kuchyňa. Komediálny seriál približuje svet gastronómie cez osudy hlavných protagonistov, ich radosti, starosti, lásky a priateľstvá. V réžii Jakuba Kronera sa v hlavných úlohách predstavia Samuel Spišák, Martin Dejdar, Gabriela Marcinková, Marián Čekovský, Juraj Kemka, Lukáš Latinák či Monika Hilmerová.

Dej seriálu sa odohráva v tatranskej kolibe, predstaví sa v ňom množstvo postáv, ktoré spolu pracujú v reštaurácii a jej kuchyni. Seriálová novinka vychádza z námetu úspešného ruského komediálneho seriálu, ktorý televízii v čase vysielania zaisťoval pozíciu jednotky na trhu a dočkal sa pozitívnych ohlasov aj pri vysielaní v USA.

Na rozdiel od pôvodnej verzie sa slovenská adaptácia odohráva v prostredí Nízkych Tatier. Hlavný hrdina Michal (Samuel Spišák) je mladý a talentovaný kuchár, ktorý rozbieha svoju kariéru v exkluzívnej bratislavskej reštaurácii. Na dôležitej akcii spôsobí trapas, a tak je nútený odísť. Typický mestský chalan sa odrazu ocitá v prostredí, ktoré ani nemohlo byť odlišnejšie od toho, na čo bol predtým zvyknutý.

TV Markíza

​Šéfkuchár Zdeněk (Martin Dejdar) vedie skutočne výbornú reštauráciu so slovenskými špecialitami a Michal dostane šancu znova sa postaviť do kuchyne. Nové miesto mu prinieslo kolegov, akých by na bývalom mieste nikdy nemal - celebritného majiteľa, bývalého hviezdneho kuchára, ktorý prišiel o kariéru kvôli problémom s alkoholom a niekoľkým rozvodom, ale aj niekdajšiu hokejovú hviezdu, ktorá dnes namiesto puku naháňa zemiaky po panvici.

Michal sa ocitne v hľadáčiku manažérky Lucie (Gabriela Marcinková). Pre mladú a krásnu ženu je chalan z hlavného mesta šancou na nový život po rozchode so ženatým milencom. Množstvo humorných situácií prinesú nielen zamestnanci a hostia reštaurácie, ale aj súperenie s konkurenčným podnikom.

Kto je kto

Zdeněk Nedbal (Martin Dejdar) – šéfkuchár

TV Markíza

​​Šéfkuchár reštaurácie Koliba je bývalou televíznou hviezdou. Presťahoval sa na Slovensko po kariérnom krachu spôsobenom problémami s alkoholom. Je najlepším kuchárom v Tatrách. Pracuje pre majiteľa reštaurácie Čekyho, pretože mu dlží veľmi veľa peňazí. Hoci je šéfkuchárom najlepšej reštaurácie v Tatrách, jeho problémom je, že sa v nej ponúkajú najmä typicky slovenské špeciality, čo je preňho dosť frustrujúce. Navyše je trikrát rozvedený, vďaka čomu je úplne švorc a preto potláča svoje city smerom ku krásnej šéfkuchárke Veronike, ktorá vedie konkurenčnú reštauráciu. Napriek tomu, že niekedy pôsobí ako mrzutý a neprístupný, v hĺbke duše je to dobrák.

Michal (Samo Spišák) - kuchár

TV Markíza

​​Prišiel do Tatier z Bratislavy kvôli kuchárksemu faux pas, ktoré natočil a zverejnil na internete práve majiteľ reštaurácie Čeky. Michalovým snom je stať sa slávnym šéfkuchárom. Aj keď je to typický mestský typ chalana a tak trochu dieťa ulice, je veľmi milý, atraktívny a zábavný chlapec, ktorý sa so šarmom vie vždy vynájsť a vyťažiť z každej situácie maximum. Je predurčený byť v živote úspešný.

Čeky (Marián Čekovský) - majiteľ reštaurácie

TV Markíza

​​Hrá v seriáli svojho menovca. Čeky zarobil slušné peniaze v šoubiznise, ktoré investoval do renovácie reštaurácie. Kuchárskemu umeniu veľmi nerozumie a nerád rieši akýkoľvek problém, ktorý v reštaurácii nastane. Takmer vždy, keď sa objaví v reštaurácii, urobí okolo seba len rozruch a riešenie pracovných problémov zásadne necháva na svojích zamestnancov.

Lucia (Gabika Marcinková) - PR manažérka reštaurácie Koliba

TV Markíza

​​Lucia je krásna, inteligentná a ambiciózna žena a muži ju zbožňujú. Mala dvojročný, nefunkčný vzťah so ženatým mužom, tak dúfa, že jej vyjde aspoň vzťah s Michalom. Ako PR manažérka reštarurácie zvykne byť prísna na čašníkov, má tendencie im všetko dopodrobna vysvetľovať ako malým deťom. Je na rovnakej úrovni ako šéfkuchár, pracovne aj súkromne, pretože je mladšou sestrou jeho poslednej bývalej manželky.

Veronika (Monika Hilmerová) - šéfkuchárka konkurenčnej reštaurácie

TV Markíza

​Stará sa o susednú reštauráciu, ktorá patrí miestnemu mafiánovi Kočanderovi. Je to scestovaná mladá žena, ktorá si po nadobudnutých skúsenostiach zo zahraničia naplno užíva návrat do svojej rodnej krajiny. Monika miluje varenie a takisto veľmi rada je. Vždy sa snaží vymyslieť nové a kreatívne recepty. Medzi ňou a Zdeňkom sa rozvíja vzťah, ale zostane otvorený až do konca série.

TV Markíza

Bohuš (Lukáš Latinák) - kuchár
Bohuš je bývalý hokejový hráč neznámeho amerického klubu, ktorý nebol vybratý do NHL, tak sa vrátil domov. Má veľmi rád svoju starú mamu, ktorá ho naučila variť a preto sa stal aj kuchárom. Je športový typ, miluje hokej, dievčatá a zábavu.

Dalino (Juraj Kemka) - kuchár
Je vyučený kuchár, tak trochu stále ustráchaný a vystresovaný, že opäť urobí nejakú chybu. Je to taká „vtipná figúrka“. Sníva spolu so svojou ženou o vlastnom penzióne.

Barborka (Alena Pajtinková) - kuchárka, cukrárka
Dalinova žena, ktorá takisto pracuje v kuchyni. Je dominantná a asertívna, zbožňuje klebetenie a často si potajomky berie dobroty z kuchyne. So svojím manželom „zlatinom“, ako ho stále oslovuje, majú harmonický vzťah a svoje dve deti zvyčajne „vychováva po telefóne“.

TV Markíza

Anička (Silvia Holečková) - čašníčka
Je kombináciou naivného a šarmantného dievčaťa. Je to miestne milé dievča, ktoré chce za každú cenu pôsobiť ako kozmopolitná a moderná žena. Anička je vášnivou ochranárkou prírody a zvierat. Ako zarytá vegetariánka vždy trpí, keď musí servírovať hosťom mäsité jedlo.

Janko (Jakub Gogál) - čašník
Janko je dobrý chlapec z vidieku, čestný a tak trochu naivný. Je tajne zamilovaný do čašníčky Aničky. Všetci o tom vedia, okrem samotnej Aničky. Ich rozvíjajúci sa vzťah je zdrojom mnohých komických situácií.

TV Markíza

​​

01 - Modified: 2018-02-23 15:11:18 - Feat.: 0 - Title: Horná Dolná je späť. Vo štvrtky nahradí Detektíva Duša 02 - Modified: 2018-07-06 19:13:12 - Feat.: 0 - Title: Markíza uvedie nový seriál Milenky. V hlavných úlohách sa predstavia Pauhofová, Norisová či Latinák 03 - Modified: 2018-03-01 13:47:22 - Feat.: 0 - Title: Markíza štartuje šou o chudnutí. Súťažiaci v nej bojujú o 50-tisíc eur 04 - Modified: 2018-02-23 16:02:42 - Feat.: 0 - Title: JOJ uvedie komediálny seriál Semafor. V hlavnej úlohe s Tomášom Maštalírom 05 - Modified: 2018-02-22 12:19:41 - Feat.: 0 - Title: JOJ nakrúca komediálny seriál DeLukse. V hlavnej úlohe so Zuzanou Fialovou
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:45