Pravda
StoryEditor

Denník Pravda zmenil majiteľa

05.03.2018, 11:10
Autor:
TSTS(pš)(pš)
Je v rukách majiteľa portálu Parlamentné listy.sk.

Novým vlastníkom spoločnosti Perex, ktorá vydáva denník Pravda, sa stala spoločnosť OUR MEDIA SR. Informoval o tom denník na svojom webe.

Stopercentným akcionárom spoločnosti OUR MEDIA SR je česká spoločnosť OUR MEDIA, ktorú vlastní podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom. Do portfólia českej spoločnosti OUR MEDIA patrí niekoľko regionálnych televízií v Českej republike - Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1, najznámejší je ale webový portál ParlamentníListy.cz. Na Slovensku spoločnosť prevádzkuje portál ParlamentneListy.sk

Vo vydavateľstve Perex vychádza denník Pravda, mediálny dom prevádzkuje weby: pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk, moment.sk. Šéfredaktorkou denníka Pravda je Nora Slišková, majiteľom mediálneho domu Perex je Karol Biermann.

"Sme radi, že sme sa dohodli na kúpe spoločnosti Perex. Na slovenskom trhu vidíme potenciál na rozvoj našich aktivít. Pravda je silná značka a máme zaujímavé projekty a plány," povedal Michal Voráček, predseda predstavenstva OUR MEDIA SR.

Podpredsedom predstavenstva spoločnosti OUR MEDIA SR je Jan Svoboda, ktorý zastrešuje aktivity podnikateľa Ivana Valentu v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku. Ivo Valenta vlastní u nás napríklad Hotel Elizabeth  a kúpalisko Zelená žaba v Trenčíne.

Vydavateľstvo Perex vlastnila spoločnosť Florena, stopercentným vlastníkom bol Karol Biermann. Predaj Perexu pod spoločnosť Florena sprostredkovala v roku 2010 skupina J&T. Predtým patrilo vydavateľstvo britskej mediálnej skupine Daily Mail & General Trust, ktorá ho vlastnila od roku 2006.

Priemerný denný predaj Pravdy podľa ich auditu  v druhej polovici roka 2017 (júl-november) bol 36 169 kusov. Denník vystúpil z oficiálneho predaja ABC SR, dokladuje čísla podľa vlastného auditu. Webový portál pravda.sk v januári 2018 dosiahol 1 556 369 RU.


menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:37