Paralypmpic Games PyeongChang 2018
StoryEditor

V piatok štartujú paralympijské hry v Pjongčangu

08.03.2018, 13:01
Autor:
(red)(red)
Priame prenosy a záznamy zo zápolenia slovenských paralympionikov prinesie RTVS.

RTVS bude vysielať športové zápolenia slovenských športovcov na XII. zimných paralympijských hrách v Pjongčangu. Dvojka odvysiela počas desiatich dní (9.-18. marca) viaceré priame prenosy, záznamy a večerné súhrnné spravodajstvo.

Zimné paralympijské hry začnú v kórejskom Pjongčangu v piatok 9. marca slávnostným otváracím ceremoniálom, ktorý Dvojka prinesie v priamom prenose od 11:55.

Zároveň odvysiela sedem priamych prenosov zo zjazdového lyžovania, osem záznamov zo zjazdového lyžovania a záverečného ceremoniálu (18.3. o 13:00) a každý deň 30-minútové súhrnné spravodajstvo.

„Paralympiáda je kombinácia fascinujúcich športových výkonov so spoznávaním neľahkých ľudských príbehov. Títo športovci sú  osobnosti, ktoré dokážu inšpirovať - svojím odhodlaním, nezlomnosťou a vôľou. Som hrdý na to, že ich výkony budú na obrazovkách RTVS,“ uviedol riaditeľ Sekcie športu Matej Hajko.

S priamymi živými vstupmi sa pri úspechu slovenských paralympionikov, ako aj s ich bezprostrednými reakciami, prihlási v éteri Rádia Slovensko redaktor Martin Kaigl.

Okrem neho má RTVS priamo v Pjongčangu aj televízny spravodajský štáb s redaktorkou Zlaticou Mokrou a kameramanom Branislavom Mihokom.

V súčasnosti sa na zimných paralympijských hrách vyskytujú tieto športy: alpské lyžovanie, hokej, severské lyžovanie, biatlon, beh na lyžiach, curling (vozičkári). 

Slovensko bude na zimných paralympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu (9.- 18. 3. 2018) reprezentovať 27 členov. Športovci sa predstavia iba vo dvoch disciplínach, alpskom lyžovaní a curlingu. „Schválili sme najširšiu možnú výpravu. Športovci ešte môžu plniť kvalifikačné kritériá, ale už sa uzatvára akreditačný systém. Mrzí nás neúčasť hokejistov, keďže sme hokejovou krajinou, ale verím, že v roku 2022 už nebudú chýbať. Druhýkrát sa však kvalifikovali reprezentanti v curlingu a veľké ambície budú mať tradične zjazdári,“ uviedol predseda SPV Ján Riapoš.

Hier sa celkovo zúčastní 670 športovcov, čo v porovnaní s 539 v Soči 2014 predstavuje 24 percentný nárast, počet žien dokonca vzrastie v porovnaní s predošlými hrami o 44 percent.

Dejiskami disciplín v alpskom lyžovaní budú strediská Jeongseon Alpine Centre a Yongpyong Alpine Centre, kde sa uskutočnia aj súťaže v parasnoubordingu, Aplensia Biathlon Centre bude miestom súťaží v severských disciplínach (bežecké lyžovanie a biatlon)

Pobrežná zóna (The Coastal Cluster) bude hostiť „ľadové“ športy. Turnaj v hokeji na sánkach rozloží svoj stan v Gangneung Hockey Centre, curling na vozíku v Gangneung Curling Centre – obe budú súčasťou tzv. Gangneung Olympic Parku (GOP).

01 - Modified: 2018-02-10 12:48:37 - Feat.: - Title: Značky počas Super Bowl stavili na vtip a naopak na ZOH na silnú emóciu v reklame 02 - Modified: 2018-02-08 11:36:06 - Feat.: - Title: Takto vyzerajú reklamy na Zimné Olympijské hry. Sú emotívne a komunikujú pekné myšlienky
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 10:13