"Nehodnotím to, je to jeho osobné rozhodnutie. To, či bude mať opozícia kvalitných poslancov alebo nebude, mne neprináleží hodnotiť. My sa staráme o svojich."TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Akým výberovým konaním ste prešli? Glváč sa obul do moderátora RTVS

11.03.2018, 20:08
Autor:
(pš)(pš)
Stalo sa tak po relácii O 5 minút 12.

Martin Glváč podpredseda parlamentu a Smeru sa dnes na svojej Facebookovej stránke obul do moderátora politickej relácie O 5 minút 12 Martina Strižinca

Glváč napísal: "Chcel by som sa opýtať pána Strižinca z Rtvs! Je platený štátom i z poplatkov obyvateľov SR. Akým výberovým konaním prešiel do RTVS, a koľko trvalo to výberové konanie. A potom už len dodatok, aký má brutto príjem z tejto činnosti! Ďakujem."

Martin Glváč takto reagoval na slová, ktoré odzneli v pravidelnej nedeľnej politickej relácii. Prvými hosťami moderátora Martina Strižinca bola dnes Veronika Remišová z OĽaNO a podpredseda vlády SR Peter Pellegrini. Diskusia, ktorá sa týkala súčasnej politickej krízy a prebiehala emotívne, vrcholila v závere, keď moderátor Strižinec po dlhom úvode položil Petrovi Pellegrinimu poslednú otázku: "Mladí ľudia po dvadsiatke, ktorých ja sám učím, váhajú či tu majú zostať, lebo vidia, že šikovným a poctivým sa tu ako keby ani neoplatí byť. Lebo rozhodujú široké lakte, možno nejaké známosti. Dobre sa má iba nejaká vrstva ľudí, ktorí majú správne konexie. Pán vicepremiér, po tých rokoch je s vašou politikou spojených množstvo podozrení, že tie peniaze, ktoré majú slúžiť na rozvoj štátu a jednoducho končia zvyčajne niekde inde. Jedna časť ľudí vám evidentne prestáva veriť, že to viete dať do poriadku. Tak čo s tým budete robiť?"

Pellegrini odpovedal otázkou: "Vy pán redaktor, vy ste sa ako dostali za redaktora najsledovanejšej politickej relácie na Slovensku? Ste asi šikovný a vzdelaný človek. Vy ste museli použiť nejaké protekcie, niekomu zaplatiť, museli ste mať vplyvné známosti?" Nemusel, odpovedal Strižinec.

Pripomeňme, že v januári tohto roka médiá písali o tom, že Martin Strižinec ako moderátor relácie O 5 minút 12 končí. Dôvodom podľa šéfa RTVS Jaroslava Rezníka neboli politické tlaky. Strižinec chcel odísť na vlastnú žiadosť, pretože sa cíti byť unavený. Šéf RTVS hľadá na jeho miesto moderátora.

Na Facebooku reagoval aj samotný moderátor. Martin Strižinec napísal: "Pýtam sa legitímne otázky a očakávam na ne priame odpovede. A myslím, že presne to odo mňa v tejto chvíli očakávate. Určite nevyhoviem každému, je to nemožné. Skúsili ste sa niekedy nad svetom zamyslieť očami Vašich vlastných názorových oponentov? Ja to robím každý týždeň. Myslím si, že teraz sa nemáme hádať. Teraz sa máme začať navzájom počúvať a v čo najpokojnejšej atmosfére všetci spolu úprimne diskutovať o tom, aké chceme Slovensko dnes a trebárs o ďalších 25 rokov." A v ďalšom statuse dodal: "Dovetok: s oboma diskusnými partnermi som sa dnes rozišiel podaním rúk a poďakovaním v atmosfére vzájomnej úcty. #o5m12."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:44