TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Fico novinárovi: Neotravujte. Vy ste ten posledný, s kým mám záujem o rozhovor

14.03.2018, 09:30
Autor:
pebpebTASRTASR
Premiér Robert Fico sa novinárom vyhýba, keď sa k nemu dostanú, tak reaguje podráždene.

Ani druhý deň po zasadnutí Republikovej rady Mosta-Híd, z ktorej vzišla požiadavka na predčasné voľby, predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) verejnú reakciu ku stanovisku koaličného partnera neposkytol.

V stredu prišiel premiér do parlamentu na zasadnutie poslaneckého klubu Smeru-SD, novinárom sa však opäť vyhol.

Fico novinárom: Neotravujte

Na otázky novinárov reaguje premiér podľa portálu Aktuality.sk stručne: Neotravujte. Reportér portálu, pre ktorý písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak, sa premiéra spýtal, či je pravda, že ponúkol svoju funkciu.

„Pán redaktor, na rozhovor treba vždy dvoch ľudí a vy ste ten posledný, s kým mám o rozhovor záujem,“ odpovedal premiér.

Ficov mediálny poradca Erik Tomáš o tejto konfrontácii nevedel. "Je to nová informácia pre mňa. Komunikácia medzi novinármi a politikmi by mala byť štandardná. Budeme sa o ňu snažiť aj naďalej," konštatoval.

Smer si to vysvetľuje po svojom

Podpredseda poslaneckého klubu Smeru-SD Miroslav Číž novinárom povedal, že v Smere-SD čítajú uznesenie Mosta-Híd ako stanovenie dvoch možností. A to buď predčasné voľby, alebo zásadná rekonštrukcia vlády.

Most-Híd oficiálne deklaroval, že ak nevznikne dohoda na predčasných voľbách, odchádza z koalície. "O predčasných voľbách sme sa rozprávali, je to vážna téma," priznal Číž s tým, že koaliční partneri rokujú desiatky hodín a hovorí sa aj o výmene premiéra, ale k zmenám názorov dochádza často.

Za zásadný moment označil Číž pondelkové hlasovanie o dôvere vláde.

"Nepochybne nebude to jednoduchá situácia. Diskutovali sme, ako sa k tomu postavíme, do akej intenzity sa tomuto rokovaniu budeme venovať," povedal Číž a uistil, že Smer-SD vyslovenie nedôvery vláde nepodporí. Ako sa zachovajú koaliční partneri, zatiaľ nevie.

Nejasné predčasné voľby

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v pondelok oznámil, že jeho strana chce rokovať o predčasných parlamentných voľbách so SNS, keďže premiér Fico takúto možnosť odmieta. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície.

Líder SNS Andrej Danko deň na to deklaroval, že akékoľvek úvahy o stanovení termínu predčasných parlamentných volieb sú nateraz predčasné a SNS o nich bude rokovať až vtedy, ak dôjde k pádu vlády, resp. jej nefunkčnosti, prípadne k nefunkčnosti koalície.

Danko zároveň berie na vedomie rozhodnutie koaličného partnera Most-Híd, že rekonštrukcia vlády je už uzavretá možnosť. A vníma, že bugárovci nepovažujú demisiu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) za dostatočnú.

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 04 - Modified: 2019-12-13 08:30:55 - Feat.: - Title: Odborníci hodnotia video s Ficom v škôlke: Pellegrini by bol lepší, Smer má však iný problém 05 - Modified: 2019-03-21 13:22:45 - Feat.: - Title: Definitívne nám došla trpezlivosť, spustili ste otvorenú vojnu, povedal Fico novinárom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:45