StoryEditor

Hviezda Sexu v meste chce byť guvernérkou štátu New York

19.03.2018, 19:52
Autor:
ČTKČTK
"Milujem New York a dnes oznamujem svoju kandidatúru na guvernérku," napísala na Twitteri.

Americká herečka Cynthia Nixonová, jedna z hviezd seriálu Sex v meste, sa chce uchádzať o guvernérske kreslo štátu New York. Dnes na Twitteri oznámila, že sa v demokratických primárkach, z ktorých vzíde oficiálny stranícky kandidát, postaví proti terajšiemu guvernérovi Andrewovi Cuomovi. Cuomo chce v novembrových voľbách získať tretí guvernérsky mandát.

"Milujem New York a dnes oznamujem svoju kandidatúru na guvernérku," napísala Nixonová na Twitteri. Päťdesiatjedenročná herečka, ktorá sa dlhodobo angažuje vo verejných občianskych aktivitách, v minulosti uvádzala, že o možnej kandidatúre uvažuje, oficiálne ju ale potvrdila až dnes.

​Trojnásobná matka Nixonová, ktorá sa otvorene hlási k homosexualite, v nedávnych prejavoch opakovane vyzývala demokratov, aby sa namiesto politickej stratégie strany stojacej proti republikánskemu prezidentovi Donaldovi Trumpovi dôrazne zamerali na svoju liberálnu identitu.

Nixonová je vnímaná ako spojenec newyorského starostu Billa de Blasioa, ktorý sa s Cuomom v mnohých názoroch rozchádza.

Demokrati podobne ako republikáni najskôr v straníckom hlasovaní vyberú kandidáta na guvernéra, ktorého potom do novembrových volieb postavia. Spomedzi  demokratov záujem okrem súčasného guvernéra a Nixonovej vyjadril tiež Terry Gipson, bývalý člen Senátu štátu New York.

Prieskumy verejnej mienky v straníckych voľbách jasne favorizujú guvernéra, podľa inštitútu Siena Research by Cuomo získal 60 percent hlasov a Nixonová 19 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:51