StoryEditor

Redakcia časopisu Šarm uznáva, že umiestnenie ankety bolo nešťastnou chybou, za ktorú sa ospravedlňuje

20.03.2018, 08:55
Autor:
pzpz
Spoločnosť AVON Slovensko by nemala byť spájaná s jej obsahom.

Spoločenský týždenník Šarm (s podtitulom „Časopis s dobrým vkusom")  sa v rámci pravidelnej Ankety týždňa pýta čitateľov: „Myslíte si, že sa podarí nájsť skutočného vraha novinára a jeho snúbenice?" Za správnu odpoveď po zaslaní spoplatnenej sms správy ponúka Avon balíček v hodnote 40 eur. Anketa sa nachádza pri článku Vražda, ktorá zomkla Slovensko.

Stratégie sa na anketovú otázku opýtali redakcie časopisu. Katarína Čulenová, zástupkyňa šéfredaktorky sa k ankete vyjadrila: „Anketová otázka v časopise Šarm je štandardným a dlhoročne používaným priestorom, ktorý ponúka čitateľom, aby vyjadrili svoj názor, osobný alebo občiansky postoj. Vždy sa viaže k téme článku, alebo sa jej aspoň okrajovo dotýka. Nehľadá „správnu odpoveď“. Redakcia Šarmu, tak ako iné redakcie, priniesla svojim čitateľom článok o bezprecedentnej vražde novinára a jeho priateľky a o ďalších udalostiach, ktoré sa v tejto súvislosti v našej spoločnosti odohrávajú. A takisto sa nás to dotýka." 

„Otázka, či sa podarí skutočne objasniť zločin vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je široko komentovanou a diskutovanou témou, ktorá sa už dnes vníma cez dôveru ľudí v štátne inštitúcie. Preto aj redakcia považuje túto otázku za legitímnu, ktorá nijako nezneucťuje pamiatku dvoch mladých ľudí. Uznávame však, že jej umiestnenie práve v tejto ankete bolo nešťastnou chybou, za ktorú sa ospravedlňujeme. Spoločnosť AVON Slovensko ani iné spoločnosti, ktoré sa v ankete objavujú, nikdy do znenia otázky nezasahujú a rozhodne by nemali byť s jej obsahom ani spájané," dopĺňa Čulenová.

"Spoločnosť AVON Slovensko sa dôrazne dištancuje od komentovania aktuálnej pol'utovaniahodnej spoločenskej a politickej situácie na Slovensku, rovnako od nabádania občanov vyjadrovať svoj názor na súčasné dianie podmienené výhrou pozostávajúcou z AVON výrobkov. V súvislosti s poškodením dobrého mena spoločnosti AVON Slovensko už podnikáme náležité kroky," uvádza svoje stanovisko Avon Slovensko.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:41