StoryEditor

"Nikdy v živote som skladačku kokaínu nevidel." Pellegrini sa špáradlu venoval aj v parlamente

23.03.2018, 10:18
Autor:
dbsdbs
Peter Pellegrini sa na konci prejavu v Národnej rade venoval kauze špáradlo.

Nový slovenský premiér Peter Pellegrini sa pri nástupe do funkcie musí vysporiadať s bizarnou kauzou. Nový čas prišiel s hypotézou, že mu na tlačovej konferencii v pondelok v centrále strany Most-Híd vypadlo z vrecka na saku niečo, čo mohlo byť spojené s drogami. Malo tomu nasvedčovať to, ako sa snaží predmet ukryť a to, ako zareagoval Béla Bugár. 

Premiér Pellegrini od štvrtka po prvom článku na bulvárnom webe vysvetľuje, že nešlo o skladačku s kokaínom, ale o špáradlo. Kauza zaplavila sociálne siete, vzniklo ako tradične veľa vtipných obrázkov. 

Pri vystúpení na piatkovej mimoriadnej schôdzi Národnej rady na ktorej sa nová vláda uchádza o dôveru poslancov poslal Peter Pellegrini odkaz novinárom na parlamentnom balkóne: "Dva dni riešite toto. Je to špáradlo," povedal počas prejavu o novej vláde jej premiér. 

Kauze, ktorú sa od štvrtka rieši najmä bulvár, venoval aj video z lietadla cestou zo Summitu premiérov v Bruseli. Na záver povedal, že on skladačku kokaínu nikdy v živote nevidel. Jeho faceboový profil zatiaľ odoberá len asi 11-tisíc ľudí.

Podľa detailných rozborov záberov kamier z pondelkovej tlačovky usúdili novinári vo viacerých médiách vrátane verejnoprávnych, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide naozaj o špáradlo.

""Balíček” naozaj vyzerá ako špáradlo. Samozrejme, urobiť si názor môže každý sám... Mňa osobne naša analýza presvedčila, že premiér hovorí pravdu," napísala napríklad na svoj profil vo verejne dostupnom statuse Zuzana Kovačič-Hanzelová, redaktorka RTVS. 

01 - Modified: 2021-01-29 13:29:16 - Feat.: - Title: Vzbura šéfredaktorky v Plus 7 dní. Katarína Šelestiaková dala výpoveď. Vedenie vydavateľstva reaguje 02 - Modified: 2019-05-06 12:54:40 - Feat.: - Title: Pellegrini sa ocitol v netradičnom videu, so šéfom OECD imituje Matrix
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 22:31