TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Týždeň v médiách: Kto ho mal horší?

25.03.2018, 07:30
Mark Zuckerberg aj slovenskí novinári sa už nevedia dočkať pondelka.

Nie každý má rád nedeľu. Ešte menej je takých, čo vítajú pondelok s otvorenou náručou. Jedine ak sa nevedia dočkať aby sa zlý týždeň konečne vymenil začal nový. Mark Zuckerberg a s ním celý Facebook jeden taký zažil. S ním aj niektorí (viacerí?) slovenskí novinári. 

Facebook tratil vitruálnu hodnotu na burze po škandále s únikom dát. Situácia sa stala takou neudržateľnou, že šéf firmy Zuckerberg absolvoval za pár dní viac rozhovorov, ako bežne z titulu svojej moci udelí za rok. Krízový manažment fičí naplno aj vo veľkej modrej firme, niektorým u nás napríklad spustil novinku, Marketplace. Susedské burzy, traste sa. 

Internetová kaviareň na Západe si medzitým vymyslela nový hešteg. #deletefacebook, alebo voľajako podobne. Začína v nej byť cool nebyť na sociálnej sieti, podmienkou je teatrálne ju opustiť. Ako inak. Nuž, vidím dva problémy. Jednak si dúfam odinštalujú messenger, whatsapp aj insagram. A druhak, na rozdiel od slovenských internetov majú kam ísť. Na slovenskom Twittri stoja za to len prezidentovi poradcovia, pár športových novinárov a to je zhruba všetko. 

​Slovenskí novinári sú ďalší, kto si minulý týždeň nedá za klobúčik. Chápem, že byť za vtipného vševedka je povinné, všetkého veľa ale škodí.

Konšpiračné teórie o špáradle patria iba a len na Zomri a podobné satirické stránky. Rozhodne nie na stránky či dokonca papier ako-tak renomovaných vydavateľstiev. Detto konšpiračné teórie o organizátoroch bratislavských pochodov. Ako keby sme mali málo rozdelenú spoločnosť, treba sprisahanecky špekulovať o všetkom. Potom sa nečudujme, že politické prieskumy robia radosť tomu, komu robia. 

A aby som nezabudol, celé sa to začalo už takto pred siedmimi dňami, keď sa pod hodnotením diskusných relácií pustil do komentovania moderátor TA3. Ak ste to nevideli, radšej to ani nečítajte. 

Na opačnom konci spektra bol Braňo Závodský. Moderátor si na Exprese pochutil na Richardovi Sulíkovi aj Andrejovi Dankovi. Druhý menovaný sa dokonca prekecol a vypadlo z neho, z ktorých dvoch redaktorov majú politici najväčší, priam panický strach. Okrem Závodského z Dobšinského. Braňo ako Braňo. 

Ostatné udalosti v skratke: 

  • Keď som už o komentároch a komentátoroch
  • Mohli by mať aj oni Top 10 rebríček, najlepších aj najhorších
  • Pokojne aj každý týždeň, alebo mesiac
  • Len neviem, kde 
  • Len tak medzi nami, viac ako všetky plamenné komentátorské reči urobí jeden investigatívny text 
  • Napríklad ten od Andreja Bána z východného Slovenska
  • Slovnú prestrelku medzi pánom riaditeľom RTVS a najnovším členom Siene slávy o suterén ste verím zachytili
  • ​Nič nebolo v minulom týždni smiešnejšie, ako kampaň na Dermacol 
  • ​Nechcel by som byť v koži Avonu, keď zistili, akú súťaž vyrobili v Šarme, časopise s dobrým vkusom
  • ​Majme veľkonočný týždeň lepší, ako ten čo sa dnes končí
  • Zaslúžime si

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:40